Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

aniversare 21 de ani baza 2 Logistică valahia
Categorie: Știri locale

 

• Baza 2 Logistică „Valahia” este, de 21 de ani, parte a Forțelor Terestre din Armata României.
• Cu această ocazie, 14 cadre militare au fost înaintate în grad.

La 1 august 2023, se împlinesc 21 de ani de la înființarea Bazei 2 Logistică Valahia din Ploieşti, continuatoarea tradițiilor marilor unităţi din urbea ploieşteană.

Înainte de a poposi pe tărâm ploieştean, Comandamentul Bazei 2 Logistică Valahia a fost dislocat, până în 2009, în Cazarma 331 Târgovişte, cu o vechime de peste 100 de ani, documentele de arhivă certificând că aici a funcţionat Regimentul III Linie Dâmbovița nr. 22, titrează presamil.ro.
Regimentul III Linie Dâmbovița nr. 22 a fost înființat în anul 1891, din forţele Regimentului III Linie şi Regimentului 22 Dorobanţi. Acesta a participat, în anul 1913, la campania din Bulgaria şi, în 1916, la Primul Război Mondial, unde pe câmpurile de luptă cade colonelul Dumitru Băltăreţ, comandantul regimentului.

CITEȘTE ȘI: ZIUA ARMATEI LA PLOIEȘTI. COMANDANTUL BAZEI 2 LOGISTICĂ VALAHIA: „AVEM, ÎN ACEST MOMENT, MÂNDRIA DE A NE PREZENTA ÎN FAȚA ROMÂNILOR CA O STRUCTURĂ ROBUSTĂ, PREGĂTITĂ”

În perioada 1919-1930, Regimentul III Linie Dâmbovița nr. 22 a rămas cantonat la Târgovişte. Tot aici, în 1921, a fost dispus şi Regimentul 1 Care de Luptă, unitate de elită care a luptat pe frontul de Est pentru dezrobirea Basarabiei, dar şi în campania din Vest (august 1944 – mai 1945), potrivit sursei citate.
În anul 1994, ca urmare a procesului de restructurare, Regimentul 1 Tancuri se transformă în Batalionul 1 Tancuri, concomitent cu înfiinţarea Centrului 89 Mobilizare. De asemenea, în baza unei hotărâri a CSAȚ, Comandamentul Bazei 2 Logistică a fost dislocat, din septembrie 2009, de la Târgoviște la Ploiești.
La 30 iulie 2010, Bazei 2 Logistică Valahia i-a fost înmânat Drapelul de Luptă, în baza Decretului numărul 581 din 4 iunie 2010. Potrivit rolului, locului şi destinaţiei în cadrul sistemului logistic al Armatei României, marea unitate a îndeplinit o gamă diversă de misiuni pe linia sprijinului logistic.
Baza 2 Logistică Valahia a executat misiuni de sprijin logistic al marilor unităţi și unităţi ale Statului Major al Forţelor Terestre, care au participat la operaţii de stabilitate şi sprijin în timp de pace, în medii de conflict sau post-conflict, independent sau ca parte componentă a unor forţe multinaţionale conduse de NATO, ONU, UE.

„Doamnelor și domnilor ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști, personal civil,
Fiți demni de misiunile ce vi s-au încredințat, dovediți în continuare perseverență pentru a ridica constant nivelul de pregătire, fiți devotați unității și categoriei de forţe din care faceți parte!
Cu prilejul celei de-a 21-a aniversări a Bazei 2 Logistică "Valahia" vă felicit și vă urez noi succese în îndeplinirea atribuțiilor ce vă revin, realizări profesionale remarcabile, multă sănătate dumneavoastră și familiilor!
La mulți ani!”, se arată în mesajul comandantului unității, colonel inginer Constantin Sorin Mimiligă.

Pe data de 31 iulie a avut loc ceremonialul militar în cadrul căruia s-au dat citire ordinelor de înaintare la gradul următor pentru 14 militari ai unității.

baza logistica îniantări în grad

foto: Baza 2 Logistică Valahia/ facebook

 CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO ZIUA FORȚELOR TERESTRE A ATRAS PUBLICUL PLOIEȘTEAN

Back To Top