Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ziua armatei romane
Categorie: APH Cultural

 

• Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, marți, la Ploiești.
• Oficiali ai Armatei Române, delegații ale instituțiilor statului, ale partidelor politice și ale instituțiilor de cultură au depus flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud.
• Omagiul s-a încheiat cu o scurtă paradă a militarilor prahoveni.

Construit în cinstea prahovenilor din Batalionul 2 Vânători care a contribuit hotărâtor la prima victorie românească din Războiul de Independență, atacul de la Grivița (30 august 1877), Monumentul Vânătorilor a fost punctul în care oficialii au sărbătorit Ziua Armatei Române la Ploiești.

Unul dintre cele mai importante aspecte istorice ale Zilei Armatei Române a fost evidențiat de către Daniel Nicodim, viceprimar al municipiului.

Ziua de 25 octombrie are o dublă semnificație, de celebrare și omagiere: Ziua Armatei Române și ziua de naștere a Regelui Mihai I al României sunt indisolubil legate. La 25 octombrie 1944, Armata Română prin generalul Avramescu, i-a oferit Regelui Mihai I al României, comandantul suprem al ei, un cadou aniversar pe măsura gestului pe care Suveranul în făcuse cu două luni înainte: la 23 august 1944, a scos țara din alianța toxică cu puterile Axei și a adus-o alături de Puterile Aliate ale Națiunilor Unite. La acel moment, 25 octombrie, generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a IV-a Române, a decis să pornească ofensiva pentru a elibera orașul Carei și, totodată, ultimul colț de pământ românesc aflat de sub ocupația maghiară din 1940. Tot în aceeași zi, trupele românești au trecut frontierele stabilite prin Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, din Ungaria, după cum a dat generalul Avramescu ordin. Ironia istoriei a făcut ca, 15 ani mai târziu, în 1959, odată cu retragerea trupelor sovietice din România, ziua de 25 octombrie să fie declarată oficial Ziua Armatei Române, astfel că reprezentanții comuniștilor au continuat să serbeze în acest mod ziua Regelui pe care tot ei îl alungaseră din țară. Din păcate, din când în când, noi ne cam pedepsim eroii. Generalul Avramescu a plătit cu viața opoziția sa față de sovietici, fiind asasinat 3 martie 1945, sub pretextul că ar fi plăcuit să dezerteze la germani. Astăzi, neîndoielnic, trebuie să îl omagiem și pe generalul Avramescu, cel care a făcut posibil ca Ziua Armatei Române să fie legată pe veci de ziua Regelui Mihai I al României. Armata aparține națiunii, nu statului, românii au o lungă istorie militară. De-a lungul acestei istorii, românii au dat dovadă de curaj, de spirit de luptă, de rezistență militară sau morală, au făcut sacrificii ridicând Armata la cea mai de încredere instituție a națiunii noastre”.

URMĂREȘTE AICI CEREMONIA ZILEI ARMATEI ROMÂNE LA PLOIEȘTI

Provocările și conflictul armat de la granița României din acest an, pe care le credeam de domeniul trecutului, ne arată că eforturile noastre de a înzestra, moderniza de a instrui cum trebuie Armata Română trebuie să continue mai ales pe timp de pace, pentru a ține departe orice pericol sau amenințare mai vechi sau mai noi. Așa cum Majestatea Sa Regele, acum 78 de ani, a avut din Armata Română principalul instrument de acțiune pentru revenirea la normalitate și pentru dezrobirea teritoriului românesc, tot așa astăzi România are nevoie de o armată modernă și bine pregătită, care să asigure îndeplinirea angajamentelor realizate în cadrul Alianței Nord Atlantice, ca și implementarea politicii de securitate și apărare comună din cadrul Uniunii Europene. La mulți ani, dragii noștri militari! La mulți ani Armatei Române!”, a mai declarat viceprimarul Ploieștiului la ceremonie.

CITEȘTE ȘI: Momente emoționante la Ploiești. G-ral. Radu Theodoru: „Aici și acum se întâmplă un moment din istoria aviației”

De-a lungul istoriei sale, Armata României a fost speranța și chezășia idealurilor de unitate și independență ale poporului român, începând cu Primul Război Mondial, Războiul de independență și Al Doilea Război Mondial. De-a lungul și de-a latul țării, odihnesc osemintele înaintașilor noștri care și-au dat suprema jertfă apărarea independenței României. Avem, în acest moment, mândria de a ne prezenta în fața românilor ca o structură, robustă, pregătită, care, în perioada post revoluționară, a participat în misiuni de tip coaliție, misiuni de menținere a păcii, misiuni sub egida ONU și, putem spune că, la momentul de față, Armata Română este în stare să-și îndeplinească misiunea sacră de apărare a poporului român. La mulți ani Armatei Române, la mulți ani poporului român!”, a spus colonelul Sorin Mimiligă, comandantul Bazei 2 Logistică Valahia.

Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane din partea delegațiilor care au reprezentat instituțiile administrative ale statului, partide politice, instituții de cultură din Ploiești, dar și din partea organizațiilor veteranilor.

Manifestarea s-a încheiat cu o paradă a militarilor prahoveni.

CITEȘTE ȘI: România a devenit parte a echipei comune de anchetă privind infracțiuni de război și contra umanității comise în Ucraina

Back To Top