Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ITM Prahova controale amenzi muncă nedeclarată
Categorie: Știri locale

• Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna august 2023, 298 acţiuni de control în domeniul de competenţă.
• În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna august 2023 fiind de 254.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 166 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 209.000 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 11 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 160.000 lei.

 CITEȘTE ȘI: ANSVA ÎNCEPE, DE ASTĂZI, VERIFICĂRI ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM au efectuat un număr de 118 controale, aplicându-se 13 avertismente și amenzi în valoare de 45.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 30 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a trei echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

ITM Prahova reamintește atât angajatorilor, cât și salariaților faptul că munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, din cauza consecinţelor sociale şi economice grave pe care le produce.

Aceasta are efecte negative pe termen scurt, dar, mai ales, pe termen lung, atât pentru individ, cât şi pentru societate, precum şi pentru bugetul de stat, existând o relaţie interdependentă între plata contribuţiilor sociale şi a impozitelor şi accesul la drepturile de asigurări sociale şi alte măsuri de protecţie socială:

- persoana care prestează munca nedeclarată nu are siguranţa plăţii muncii prestate, plata făcându-se în funcţie de bunăvoinţa angajatorului, uneori fiind amânată zile în şir sau chiar luni;
- persoana care prestează muncă fără a avea încheiat un contract individual de muncă este lipsită de protecţie socială, ceea ce înseamnă că nu beneficiază de prestaţii din asigurările sociale, asigurările de sănătate, asigurările de şomaj, cele pentru accidente de muncă şi boli profesionale precum şi cele provenite din bugetul consolidat, nu se bucură de protecţia legală a femeilor şi copiilor, nu exercită drepturile colective constituţionale (dreptul la asociere în sindicate şi negocierea contractului colectiv de muncă), nu acumulează vechime în muncă, ceea ce îi va afecta dreptul la pensie;
- persoana lipsită de statutul de angajat legal nu are dreptul la creditare bancară;
- angajatorul este lipsit de posibilitatea legală de a-l responsabiliza pe lucrător pentru eventualele pagube produse de acesta și, de asemenea, nu poate face uz de prerogativa disciplinară;
- fondurile sociale şi bugetul de stat sunt păgubite prin sustragerea de la plata contribuţiilor sociale şi a impozitelor.

CITEȘTE ȘI: CONTROALE ITM, LA FINAL DE SEZON, ÎN UNITĂȚILE DE CAZARE DIN PRAHOVA

Back To Top