Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

conferință autism TSA
Categorie: Știri locale

 

• Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova în parteneriat cu Asociația Curcubeul Autismului Prahova au organizat joi, 2 noiembrie, Conferința cu temele: “Schimbare de paradigmă în autism – Autismul, cauză sau efect al unor tulburări?” și “Importanța integrării copilului cu autism în învățământul de masă. Rolul profesorului de sprijin”.
• Evenimentul a reunit terapeuți, profesori, părinți și specialiști.

Evenimentul găzduit de Consiliul Județean Prahova, a avut scopul de a atrage atenția asupra multiplelor posibilități de recuperare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, a integrării acestora în învățământul de masă, dar și asupra posibilității depistării unor cauze comune ale autismului, cercetări medicale și psihologice care ar ajuta la recuperarea totală din condiționarea cerințelor speciale.

 CITEȘTE ȘI: VIDEO 2 APRILIE: PROVOCĂRILE AUTISMULUI, CU PSIHOLOGUL ANDA SAMSON

Au fost abordate diverse teme: Copilul cu autism în școala de masă, Incluziunea și susținerea copiilor cu CES în școala de masă, Autopsia psihologică a autismului, Beneficiile utilizării Tehnicii de Neurofeedback și Brain Mapping la persoanele cu autism, Importanța nutriției în cazul copiilor „diagnosticați” cu dereglări din spectrul autist și ce îi poate ajuta, Paraziții intestinali și importanța diagnosticării – descrierea și prezentarea celor mai periculoși paraziți care pot da diverse patologii, în special comportamente specifice autismului, Importanța unei abordări diferențiate în dereglările de spectru autist - Factorii toxici și infecțioși implicați în imunopatogeneza autismului.

În video: Diana Oncioiu, Președinte Asociația Curcubeul Autismului Prahova, Marius Zamfir, psiholog expert Psihologie Clinică și Psihologie Judiciară și președinte Asociația pentru Sănătatea Mintală a Copilului, Corina Nicola, consilier DGASPC, Mihaela Gheorlan, psiholog clinician și membru fondator Asociația Curcubeul Autismului Prahova

În cadrul conferinței, au suținut prezentări, alături de mulți alți specialiști invitați, lector psiholog Marius Teodor Zamfir, lector psiholog Mihaela Gheorlan și profesor Marian Băjenaru.

Potrivit Corinei Nicola, consilier în cadrul DGASPC Prahova, în județ sunt 678 de copii diagnosticați cu TSA și încadrați în grad de handicap, care beneficază la nivelul centrelor DGASPC de terapii specializate și personalizate.
Din păcate, persoanele diagnosticate până la 18 ani cu TSA nu mai sunt încadrate cu această tulburare la maturitate, chiar dacă nu au fost recuperate, deoarece, în legislația actuală, pentru a beneficia de grad de handicap este necesară încadrarea la alte tulburări psihice.

„Situația la nivelul adulților este un pic nerezolvată la nivel instituțional. Din câte știu, în prezent, în România, nu există niciun centru instituțional care să se ocupe de adulți cu autism. Pot exista centre regionale organizate în parteneriat cu asociații ale părinților, pentru că acești copii au ajuns mari, iar părinții nu au avut ce să facă și au încercat să găsească fel de fel de soluții, dar nu sunt soluții la nivel național. Cu toate că acum avem această lege a autismului care, de la 1 octombrie, ar fi trebui să funcționeze, din păcate, normele de aplicare sunt un pic cam greoaie în ceea ce privește aprobările pentru cabinete, pentru terapii. Poate de la 1 ianuarie se va începe decontarea acestor terapii pentru copii și adulții cu autism”, ne-a mărturisit Marius Zamfir, psiholog expert Psihologie Clinică și Psihologie Judiciară.

La nivel național, acum câțiva ani, erau peste 15.000 de persoane cu autism încadrate în grad de handicap, dar în mod neoficial sunt peste 35.000 de persoane cu TSA.

CITEȘTE ȘI: TERAPEUT RAMONA FETICU: „CAMPANIA STOP AUTISMULUI VIRTUAL ARE CA SCOP CONȘTIENTIZAREA CU PRIVIRE LA IMPACTUL CONSUMULUI DE MEDIU VIRTUAL ASUPRA COPIILOR”

Back To Top