ZBOR Hub Ploiești (Casa Tineretului) găzduiește, în zilele de vineri și sâmbătă (22-23 noiembrie), o serie de activități interactive care promovează învățarea și explorarea prin joc, dedicate adolescenților prahoveni.
Prima activitate derulată la hubul de pe strada Nicolae Simache, nr. 4, o reprezintă seara de film care va avea loc vineri, de la ora 18:00, fiind menită să conecteze tinerii din comunitate și creându-le voluntarilor un cadru relaxant în care să socializeze. Organizatorii își propun să le ofere participanților contextul potrivit pentru a-și crea legături, în vederea unor colaborări ulterioare, și să favorizeze desfășurarea unor acțiuni de teambuilding.
Filmul ales pentru proiectare și vizionare la mansarda Casei Tineretului este „Harry Potter și Piatra Filozofală” (2001), primul din seria celebră la nivel internațional, bazată pe romanele scrise de J. K. Rowling. Regizat de Chris Columbus după un scenariu de Steven Kloves și avându-i ca protagoniști pe Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson, filmul fantastic a fost nominalizat la numeroase categorii ale premiilor Oscar și BAFTA, fiind considerat un clasic al cinematografiei moderne.
Următoarea activitate propusă de reprezentanții ZBOR Ploiești este un atelier de dicție susținut de Sara Marinescu, unul dintre coordonatorii hubului local, alături de Ștefania Tătaru. Workshopul va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, începând de la ora 15:00, iar tinerii prahoveni sunt invitați să „exploreze puterea cuvintelor rostite clar și convingător”, „să se conecteze prin cuvinte cu universul Zbor” și „să creeze împreună exerciții de dicție amuzante”.
Nu în ultimul rând, liderii ZBOR Hub Ploiești organizează sâmbătă, ulterior atelierului de dicție facilitat de Sara Marinescu (de la ora 16:30), o sesiune de „funny games” (jocuri amuzante), cu același scop de a-i apropia pe voluntari și de a forma, treptat, o comunitate strânsă în cadrul centrului.
Înscrierea la cele trei acțiuni se poate face AICI, completând online un formular pus la dispoziție de organizatori. Participarea este gratuită.
Ce este ZBOR România?
BCR a inaugurat deja șapte huburi ZBOR în mai multe orașe din România, cu o investiție ridicată la peste 2 milioane de euro, oferind tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani „spații sigure” unde pot socializa, învăța și participa la activități educative și de dezvoltare personală. Proiectul își propune să sprijine tinerii în dobândirea de competențe utile prin ateliere și evenimente ce abordează teme precum educația financiară, antreprenoriatul, sustenabilitatea, competențele digitale și dezvoltarea personală.
Huburile existente în prezent se află în Ploiești, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Baia Mare și Târgu Jiu, fiind implementate în colaborare cu ONG-uri locale, precum Asociația Eurospirit, Fab Lab Iași și Federația Tinerilor din Cluj. În aceste spații, tinerii au acces la sesiuni de mentorat, coaching și activități pentru implicare comunitară, menite să le ofere suport în depășirea provocărilor precum accesul redus la oportunități sau lipsa îndrumării profesionale.
Programul ZBOR vizează extinderea în alte orașe, iar BCR intenționează să lanseze și o platformă online dezvoltată de Jobful, care să conecteze tinerii cu oportunități de internshipuri, locuri de muncă și mentorat profesional.
Citește și: Pictorul ploieștean Matei Iordan, premiat de Primărie pentru lucrarea „Casa pescărească”
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană