Categorie: Știri locale

magurele parc fotovoltaicTot mai multe companii străine sunt interesate, în ultima vreme, să investească în producţia de energie regenerabila din România. Printre judeţele în care au optat să investească producătorii surselor alternative de energie figurează şi Prahova. Astfel, pe raza comunei Măgurele, o companie din Danemarca a început, cu puţin timp în urmă, construirea primului parc fotovoltaic din zonă, investiţie care se ridică la peste 4.5 milioane de euro. După cum ne-a confirmat primarul comunei, Vasilică Diaconu, cele 8,6 hectare de teren pe care se vor monta panourile fotovoltaice de captare a energiei solare au fost cumpărate de la localnici. Panourile fotovoltaice ar urma să producă primii kilowaţi de energie regenerabilă la sfârşitul lunii iunie 2013.

„Pe lângă achitarea la bugetul local a sumei aferente, reprezentând contravaloarea autorizaţiei de construire, precum şi contribuţia lunară la bugetul local, un alt avantaj pentru comună este acela că, la finalul investiţiei, compania urmează să creeze locuri de muncă", a declarat primarul Vasilică Diaconu.
Panourile fotovoltaice sunt elemente de producere a energiei electrice prin utilizarea energiei luminoase (fotoni). Celula fotovoltaică converteşte luminozitatea solară în energie electrică. Avantajele utilizării panourilor fotovoltaice sunt date în primul rând de posibilitatea asigurării energiei electrice în locaţii izolate care nu au acces la reţeaua de furnizare a energiei electrice convenţionale.

Back To Top