Categorie: Știri locale

brujban singeruÎn urma căderilor abundente de precipitaţii în data de 27 iunie, comuna Sângeru a fost grav afectată. Trei poduri s-au rupt, malurile apelor s-au prăbuşit, iar mai multe familii au rămas izolate.

cernicesti singeruPrimul dezastru s-a petrecut pe Drumul Comunal în punctul Cerniceşti, unde podul care traversează pârâul Camba a fost afectat în urma aluviunilor aduse de apa învolburată. Distrugerea podului a însemnat izolarea pentru zece familii care locuiesc în zonă.

A doua nenorocire a avut loc tot pe Drumul Comunal, în punctul Brujban unde eroziunea malului drept al pârâului Sărăţica s-a accentuat şi a antrenat o alunecare de teren pe o lungime de 10 metri, care a afectat podul ce traversează această apă. Cinci gospodării au rămas izolate.

Dezastrul nu s-a terminat aici. Câteva ore mai târziu, în satul Tisa, în punctul Drăghici, o altă alunecare de teren pe o lungime de cinci metri a afectat drumul de acces, iar alte patru gospodării au rămas blocate, fără ca localnicii să mai poată avea acces la ambulanţă sau la pompieri.

draghici singeruAm făcut imediat demersurile pentru întrunirea Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă, dar nu s-a prezentat pentru constatare decât sublocotenentul Ion Baicu. La peste zece zile de la dezastru, încă aşteptăm Comisia Judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă pentru stabilirea şi evaluarea pagubelor, dar şi pentru sprijinul în vederea alocării fondurilor necesare remedierii pagubelor. La prima vedere, la Cerniceşti şi la Drăghici vom avea nevoie de poduri noi, iar în punctul Brejban, de o nouă punte de acces, pentru că nu-i putem lăsa pe aceşti oameni izolaţi. Cred că pagubele se ridică la aproximativ 1.000.000 de lei", ne-a declarat primarul comunei, Gheorghe Radu.

Back To Top