Categorie: Știri locale

vasilica diaconu aphSesizat de mai mulţi agricultori din zonă asupra furturilor din recolte, primarul comunei Măgurele, Vasilică Diaconu (foto), a decis, împreună cu mai mulţi consilieri locali, să ia măsuri. Drept urmare, alături de poliţiştii comunitari şi unii gospodari din comunitate, a înfiinţat un serviciu de pază pentru perioada de toamnă.

Furturile din recolte sunt infracţiuni obişnuite în această perioadă, înainte de culegerea porumbului sau a fructelor din livezi. Cum pierderile au devenit destul de mari, iar hoţiile au scăpat de sub control în comuna Măgurele, oamenii au cerut ajutorul primarului.

„Împreună cu viceprimarul, consilierii locali, poliţiştii comunitari şi mai mulţi cetăţeni cu terenuri agricole cultivate, din comună, am stabilit că este necesară o pază pentru aceste terenuri şi am organizat mai multe echipe mixte de voluntari care să păzească terenurile la anumite ore şi în puncte strategice. Am primit şi sprijinul Poliţiei zonale", ne-a declarat Vasilică Diaconu, primarul comunei Măgurele.

Prima zi de pază a fost marţi, 3 septembrie, iar „caraula" a avut succes. „Chiar din prima noapte de pază, au fost prinşi trei hoţi la furat de prune şi de porumb. Până la strângerea recoltei, echipele vor funcţiona în puncte diferite şi la ore diferite", a mai adăugat edilul.

Cele şase echipe vor sta de pază aleatoriu, iar hoţii vor fi daţi direct pe mâna poliţiei.

Back To Top