Categorie: Știri naționale

crin antonescuPreşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat că nu intenţionează să mai candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis are cele mai mari şanse să preia calitatea de prezidenţiabil de care s-a bucurat Crin Antonescu până astăzi. Totodată, Crin Antonescu a renunțat și la interimatul șefiei PNL.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni", a spus Antonescu.

Numele și identitatea PNL nu vor fi schimbate

"Nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. Chiar dacă nu voi fi preşedinte, şi nu voi mai fi preşedinte, sunt aici, nu plec nicăieri şi garantez că numele şi identitatea PNL nu vor fi sub nicio formă şi sub niciun motiv schimbate", a precizat Crin Antonescu.

Klaus Iohannis: Retragerea lui Antonescu din cursa pentru prezidenţiale, gest unic, al unui mare om politic

"Astăzi am văzut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, în ultimii 24 de ani, făcut de un om politic cu o poziţie foarte puternică, foarte bine plasat, care a renunţat la toate acestea pentru a întări partidul", a precizat Iohannis.

Iohannis a precizat că prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice.

"Consider că, prin gestul făcut astăzi, Crin Antonescu rămâne cel mai valoros om al Partidului Naţional Liberal şi sper şi îmi doresc ca împreună să reuşim să întărim PNL şi să atingem împreună obiectivele politice pe care şi le propune Partidul Naţional Liberal", a mai spus Iohannis.

Back To Top