Categorie: Știri naționale

perchezitii32 de percheziţii domiciliare au fost demarate, joi dimineaţa, de poliţiştii argeşeni, în patru judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de furt, respectiv sustragere de produse petroliere, informează Poliţia Română. Prejudiciul se ridică la 300.000 de lei.

„La data de 21 august a.c., începând cu ora 06.00, poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., efectuează 32 de percheziţii domiciliare, dintre care 21 pe raza judeţului Argeş, 5 pe raza judeţului Olt, 3 în judeţul Gorj, 1 pe raza judeţului Dolj şi 2 în municipiul Bucureşti. Acţiunea vizează o grupare infracţională bănuită de săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de furt", se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Argeş, în care s-a început urmărirea penală faţă de 33 de persoane, mai spun oamenii legii.

„În fapt, din cercetări a reieşit faptul că, din luna aprilie a anului 2013 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi sustras atât produse petroliere (ţiţei şi condensat) din conductele de transport produs petrolier aparţinând unei societăţi comerciale, ce tranzitează subteran localităţile Bascov, Băbana şi Poiana Lacului, precum şi conducte dezafectate din patrimoniul aceluiaşi agent economic. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 300.000 de lei", arată poliţiştii.

La acţiune participă peste 100 de poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş. În cauză se beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. şi al DIPI.

Back To Top