Categorie: Știri naționale

avion prabusit maramuresUn avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă seara, în Maramureş. Aparatul de zbor era pilotat chiar de proprietarul sau, care şi-a pierdut viaţa în accident. La bord se aflau două persoane, dintre care una a decedat, iar cealaltă are multiple traumatisme, informează Digi24, care citează surse din ISU Maramureş.

Avionul prăbuşit în Maramureş ar fi ratat aterizarea din cauza unei defecţiuni tehnice, potrivit anchetatorilor. Ei mai spun că motorul aparatului s-ar fi oprit în zbor. Pilotul a murit la o oră după prăbuşire.

Celălalt pasager, un bărbat de 43 de ani, care lua lecţii de zbor, este internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Baia Mare. Bărbatul este conştient. Acesta prezintă o fractură de coloană lombară și una de femur drept.

Epava avionului de agrement a fost dezmembrată după ce experții în aviație civilă au analizat zona în căutarea indiciilor. Ancheta este dificilă pentru că aeronava nu deţine un înregistrator de zbor. Astfel, anchetatorii se bazează doar pe declaraţiile martorilor.

Epava avionului va fi adusă în Capitală şi va fi analizată din nou de experții în aviaţie civilă. Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, pe un câmp din apropierea localităţii Copalnic Mănăştur din Maramureş, în momentul în care se pregătea de aterizare.

Mai multe AICI

Back To Top