Categorie: Știri naționale

bani contrafacuti oradeaProcurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falşi la Oradea, judeţul Bihor, şi au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli. De asemenea, au fost confiscaţi 13 milioane de euro în urma percheziţiilor care au avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii la Oradea, în noaptea de joi spre vineri, având informaţii că membrii grupării ar fabrica acolo bani falşi, fiind ridicate trei persoane, care ar face parte din gruparea de crimă organizată Napoli. La percheziţii au fost găsiţi aproximativ 13 milioane de euro, în bancnote de 50 şi 100 de euro, precum şi două tiparniţe, cerneală şi mătricile aferente fabricării banilor falşi, au precizat sursele citate.

Cei trei suspecţi sunt audiaţi la DIICOT Oradea, iar în cursul zilei de vineri, aceştia vor fi aduşi în Capitală, la structura centrală a Direcţiei.

Anchetatorii au observat că, în zona respectivă, mai mulţi cetăţeni italieni intrau şi ieşeau de mai multe ori pe zi dintr-o clădire, astfel că zona a fost monitorizată timp de un an şi jumătate.

Procurorii DIICOT nu au acţionat pe moment, ci au aşteptat să vadă unde vor ajunge sumele de bani. I-au lăsat pe trei membri ai grupării să plece cu toţi banii în Italia, au urmărit şi supravegheat traseul, iar pe teritoriul Italiei i-au interceptat. La controlul final, s-a constatat că pe traseu au mai fost adunaţi bani, suma totală care a ajuns în Italia fiind 17 milioane de euro.

Suspecţii fac parte din gruparea „Napoli", ai cărei membri supraveghează acea zonă, colectează taxe de protecţie de la agricultori şi oameni de afaceri. Două persoane care au rămas în ţară vor fi duse la audieri, iar pentru cei trei care au plecat cu transportul se va cere arestarea în lipsă.

Cazul a făcut înconjurul lumii, toate ziarele relatându-l.

Mai multe AICI

Back To Top