Categorie: Știri naționale

laura-codruta-kovesiȘeful Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat duminică la ProTV ca anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor, informează Agerpres.

"Cred ca este o încercare de a limita atribuțiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor", a afirmat Kovesi, referitor la recentele inițiative de a restrânge modalitățile de arestare.

Ea a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupției.

"Este foarte dificil de spus in conditiile in care la fiecare doua saptamani ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedura penala prin care se incearca limitarea atributiilor sau limitarea posibilitatilor de investigare. Mi-ar fi foarte dificil sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anticoruptie", a mentionat Kovesi.

Procurorul sef al DNA a declarat ca exclude existenta unor ofiteri acoperiti in institutia pe care o conduce, dar nu are nimic impotriva unor verificari.

"Nu cred ca exista acoperiti in DNA. (...) Ma bazez pe calitatea morala a colegilor cu are lucrez, in primul rand pe acest lucru ma bazez si imi cunosc colegii foarte bine, le cunosc atitudinea profesionala si morala (...) si nu cred ca SRI are nevoie de acoperiti in DNA", a spus Kovesi.

Sefa DNA s-a declarat totodata de acord cu verificarile pentru depistarea unor eventuali ofiteri acoperiti. "Nu am nicio problema daca se verifica acum, foarte bine, sa se verifice. (...) Deci eu nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA, dar sa se faca verificari", a mai declarat magistratul.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie a spus si ca nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul presedinte Traian Basescu, nici cu actualul presedinte Klaus Iohannis, nici cu premierul Victor Ponta.

Hotnews.ro

Back To Top