Categorie: Știri naționale

asr margareta romaniaAlteța Sa Regală Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR principele Radu vor petrece Paştele în Suedia, aflându-se într-o vizită oficială, la invitaţia regelui Carl XVI Gustaf şi a reginei Silvia, cei doi urmând să se întâlnească şi cu membrii comunităţii de români din Stockholm.

Vizita, care începe vineri, este prilejuită de evenimentele dedicate zilei de naştere a Regelui Suediei, acesta împlinind 70 de ani.

"Aflate în Suedia în timpul sfintelor sărbători de Paşti, Alteţele Lor Regale vor fi oaspeţii Episcopiei Ortodoxe Române de la Stockholm şi ai comunităţii româneşti. Principele Radu va participa la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinţia Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, iar Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor lua parte la slujba din a doua zi de Paşti şi se vor întâlni cu membrii comunităţii româneşti", se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

Principesa Margareta va vizita Crucea Roşie suedeză, unde se va întâlni cu preşedintele organizaţiei naţionale.

În ultimele două decenii, familia regală a României a vizitat Suedia de 9 ori. Regele Mihai I şi Principesa Margareta au luat parte la aniversarea de 50 de ani a Regelui Carl XVI Gustaf în 1996, iar Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la aniversarea de 60 de ani a Suveranului, în anul 2006.

De asemenea, Regele Mihai I a făcut o vizită oficială în Suedia în anul 2002, pentru susţinerea candidaturii României la Uniunea Europeană.

Back To Top