Categorie: Știri naționale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR, a lansat recent o licitaţie pentru desemnarea constructorilor care se vor ocupa de lărgirea unui tronson din Centura Bucureştiului. Procedura de achiziţie vine după ce, recent, CNAIR lansase două licitaţii pentru alte sectoare de drum situate pe Centura Capitalei.

Compania de Drumuri va scoate la licitație modernizarea ultimilor 32 de kilometri din Centura Capitalei, respectiv secțiunea cuprinsă între autostrăzile A1 și A2. Documentația de licitație a fost trimisă deocamdată spre avizare la Autoritatea de Achiziții.

Documentația de atribuire pentru procedura de achizitie publică destinată lărgirii la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud  a fost deja  transmisă spre validare la ANAP și urmează să fie postată în  SEAP, potrivit unui comunicat de presă de joi al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Modernizarea presupune lărgirea centurii la patru benzi, informează Digi 24.

Împărțit în două loturi, noul proiect  vizează segmentul de drum dintre A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520) , precum și amenajarea nodurilor rutiere de la intersecția cu  DN4 și cu DJ401.

Valoarea estimată este de 216.682.448,01 lei, fară TVA pentru Lotul I și de 179.286.280,21 lei, fară TVA, pentru Lotul II , iar lucrările urmează să fie cofinanțate din fonduri europene nerambursabile.

Recent, Compania a publicat și documentația de licitație pentru modernizarea segmentelor de drum cuprinse între A1 - DN 7 și DN 2 - A2, mai notează sursa citată.

Back To Top