Categorie: Știri naționale

Peste 200.000 de sisteme informatice din aproximativ 150 ţări au fost atacate de atacul informativ de la finalul săptămânii trecute, potrivit Europol, iar un nou val ar putea lovi luni, avertizează specialiști din lumea întreagă.


Între timp, în România, de astăzi are loc primul exercițiu național live de securitate cibernetică. Acesta este organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO. CyDEx17 mobilizează peste 60 de instituții din sectoarele public și privat, care își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informații cu privire la acestea, într-o manieră rapidă și eficientă, coordonându-și capacitățile de apărare.
" CyDEx17 va permite alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României, verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice cu responsabilități în domeniul securității cibernetice, verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice și mediul privat in domeniul securității cibernetice, dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/atacuri cibernetice", a anunțat SRI.

 

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, vineri, în peste 100 de ţări. Acestea au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi pentru deblocare în moneda virtuală Bitcoin. Experţii în tehnologie informaţională încearcă să afle acum dacă atacurile au fost lansate de un singur grup de hackeri.

Back To Top