Categorie: Știri naționale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că amână implementarea proiectului benzilor unice până la vacanța de vară, când traficul este mai redus.

 

otărârea a fost luată după ce, luni, traficul s-a desfășurat în condiții de coșmar la intrarea prin nordul Capitalei, ca urmare a instituirii benzii unice de pe Sos. București - Ploiești. Coada formată de mașini a ajuns până la Săftica, potrivit șoferilor prinși în imensul ambuteiaj (VEZI DETALII).
"Urmare a testului realizat în această dimineață au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulația transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare. Până atunci se va circula fără restricții, ca și până acum, pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle. Am solicitat tuturor instituțiilor implicate în proiectul benzii unice ca demararea acestuia să se facă într-o perioadă în care traficul este mai redus, respectiv imediat ce începe vacanța elevilor. Până atunci, vor fi luate toate măsurile complementare care să asigure eficiența acestui proiect, și mă refer atât la componentă de informare a populației cât și la suplimentarea efectivelor de polițiști locali și de la circulație în intersecții. De asemenea, RATB va spori numărul de autobuze care circulă pe liniile care vor beneficia de acest culoar și va înființa noi linii preorășenești care să preia o parte dintre navetiștii care vin zilnic în București", a anunțat Gabriela Firea.
Potrivit primarului, "chiar dacă pentru că efectele pozitive să fie vizibile e nevoie de o perioadă de acomodare, acest proiect, coroborat cu înnoirea și suplimentarea parcului auto al RATB și cu extinderea sistemului de semaforizare inteligentă, reprezintă soluția pentru descongestionarea traficului în București. Studiile de mobilitate arată clar că implementarea benzilor unice generează o creștere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor și o diminuare cu până la 25% a timpilor de așteptare în stații, iar costurile de operare ale RATB se diminuează semnificativ".
Firea a anunțat că a solicitat direcțiilor din subordine, ca măsură provizorie, să identifice terenuri la intrările în Capitală, (la capătul tramvaiului 21 și în zona Băneasa) unde cetățenii din Ilfov, care lucrează în București, să-și poată lăsa mașinile pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Măsura va fi valabilă până în momentul în care se vor construi parcările de tip park & râde. Totodată, Primăria Capitalei va semna contracte de asociere referitor la transportul public în comun cu Primăriile Corbeanca, Snagov, Balotești și Gruiu, astfel încât cetățenii din aceste localități să beneficieze de liniile RATB.
O parte din intersecțiile unde poliţiştii rutieri şi locali vor dirija traficul sunt:
- Șos. București-Ploiești cu str. Ion Ionescu de la Brad
- Bd. Aerogării cu bd. Ficusului
- Șos. Gheorghe Ionescu Siseşti cu Ion Ionescu de la Brad
- str. Constinatin Dobrogeanu Gherea cu Șos. București-Ploiești
- Piaţa Presei Libere
Benzile unice vor fi implementate pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, Sos. Kiseleff până la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), Bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi – între Piaţa Dorobanţi şi bd. Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanţi (sensul spre centru) între bd. Dacia şi Piaţa Lahovari, Str. George Enescu – între Piaţa Lahovari şi Bd. Magheru, Bd. Magheru (sens spre periferie) între C.A. Rosetti şi Piaţa Romană și Bd. Magheru (sens spre centru) între Piaţa Romană şi str. George Enescu. În acest moment, în Capitală există benzi de circulaţie destinate transportului public pe Bd. Mihail Kogălniceanu – Bd. Regina Elisabeta, Splaiul Independenţei (porţiunile dintre sos. Cotroceni şi Bd.Eroilor şi din dreptul Centrului Istoric), Bd. Unirii, între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia, Calea Dorobanţi, între Bd. Dacia şi Sos. Ştefan cel Mare, Bd. Dacia, între Calea Dorobanţi şi Str. Icoanei, Calea Griviței, între Piaţa Mureş şi str. Caraiman, pe sensul Gara de Nord, Bd. Mareşal Constantin Prezan, între Piaţa Arcul de Triumf şi piaţa Charles de Gaulle.

Back To Top