Categorie: Știri naționale

Într-o declarație făcută, luni seară, la un post de știri, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, lasă să se înțeleagă că, odată cu intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare, s-ar putea să asistăm și la un val de concedieri în administrația publică.

Lia Olguța Vasilescu a făcut trimitere la cazurile în care nici în prezent administrațiile locale nu-și permit să achite salariile funcționarilor. Iar situația acestora se va agrava, anticipează ministrul. "Nu mai vorbim că nu mai pot să construiască un drum, nu mai pot să renoveze o grădiniţă pentru că trebuie să dea salariile. Ei bine, toate aceste administraţii se vor întinde de acum înainte cât le este plapuma. Îşi permit să dea salarii, le vor da. Nu-şi permit, le vor diminua", a declarat ministrul, potrivit News.ro.
Vasilescu se așteaptă ca numărul angajaților din administrația publică să scadă. "După apariţia acestei legi, dat fiind că coeficientul din administraţia publică locală este destul de urcat, sunt absolut convinsă că foarte mulţi primari sau preşedinţi de consilii judeţene sau consilii locale şi consilii judeţene vor analiza foarte bine dacă mai au nevoie de acelaşi număr de oameni în administraţie. Asta sunt convinsă că se va întâmpla şi cred că asta este temerea, de fapt", a declarat ministrul, citat de sursa amintită.
Între timp, sindicatele din administraţia publică amenință cu greva și spun că au pregătit și un miting uriaș în Capitală pentru miercuri, când va fi dezbătut proiectul Legii salarizării în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Angajaţii din administraţie fiind nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării unitare şi de lipsa unei grile de salarizare.

Back To Top