Categorie: Știri naționale

Printre cei care au avut acces la arhiva SIPA din 2006 încoace s-a aflat și un ofițer SRI. Prezența acestuia în comisia respectivă a fost explicată, joi, de fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, într-un mod incredibil.

 

Dezvăluirea privind ofițerul SRI a fost făcută de judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, la scurt timp după ce Ministerul Justiției a publicat lista cu persoanele care au avut acces la arhivă din 2006 încoace (VEZI DETALII): "Conform materialului publicat de Ministerul Justiţiei, printre cei care au intrat în arhiva SIPA în 13.12.2013 a fost şi domnul Andronache Florian-Teodor. Conform datelor publice, dânsul a fost ofiţer SRI detaşat în cadrul Ministerul Justiţiei".
La momentul respectiv, Florian-Teodor Andronache era consilier al ministrului Justiției de la vremea aceea, Robert Cazanciuc, scrie luju.ro, precizând că legăturile dintre cei doi ar fi chiar mai strânse, ofițerul fiind finul fostului ministru. Acesta din urmă chiar a încercat, joi, să explice prezența lui Andronache în arhiva SIPA.
Într-o declarație pentru Agerpres, Cazanciuc a spus că Andronache a făcut parte dintr-o comisie constituită prin ordin al MJ pentru că în spațiile în care se află arhiva s-ar fi defectat un corp de iluminat. "Au constatat că un bec se defectase, au procedat la înlocuirea lui, au constatat că toate sigiliile camerelor din holul respectiv erau intacte, au părăsit locația și au consemnat aceste operațiuni administrative într-un proces verbal, depus la compartimentul de specialitate. Așadar, membrii acestei comisii au avut un rol strict administrativ, nu au intrat în niciuna din încăperile în care se aflau documente ale arhivei SIPA, nu au intrat în contact cu niciun fel de document, dosar, hârtie, obiect din arhivă", a mai Cazanciuc, arătând că această comisie a intrat doar pe holul de acces, unde era de fapt defecțiunea.

Back To Top