Categorie: Știri naționale

Patru loturi de prezervative cu deficiențe grave, care purtau însemnele cunoscutei mărci Durex, au fost găsite de comisarii de la Protecția Consumatorilor, în magazinele din Cluj, în urma controalelor efectuate după o sesizare. Compania a reacționat și a spus că prezervativele găsite găurite și expirate sunt contrafăcute.

Într-un răspuns formulat de Durex se arată că produsele cu deficiențe nu aparțin acestei companii. "Durex a luat la cunoștință din mass-media situația referitoare la prezervativele sparte și expirate puse în vânzare în Cluj, reclamată de un consumator și adusă la cunoștință Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj. Ca urmare a verificărilor compania aduce la cunoștința publicului larg că prezervativele Durex Extra Safe aferente celor patru loturi identificate de autoritățile din Cluj nu au fost produse și nici puse pe piață de către Durex, acestea fiind produse contrafăcute. Durex își exprimă interesul pentru un dialog deschis cu autoritățile și consumatorii pentru a preveni și stopa fenomenul produselor contrafăcute și stă la dispoziția acestora pentru orice informații necesare pentru a facilita investigațiile. Mai mult, compania susține autoritățile vamale românești prin derularea periodică de sesiuni de instruire a personalului în vederea creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme, dar și a identificării și confiscării produselor contrafăcute. Calitatea și siguranța produselor, precum și sănătatea oamenilor, reprezintă o prioritate majoră pentru Durex compania fiind implicată în mod activ în lupta împotriva celor care pun pe piață produse contrafăcute și a celor care îî sprijină. Prezervativele autentice Durex sunt de calitate superioară, acestea trecând print-un proces amplu de testare a siguranței și calității înainte să ajungă pe piață și la consumatori. De asemenea, prezervativele autentice Durex sunt fabricate cu respectarea întocmai a legislației și standardelor aplicabile", se arată în răspunsul citat.
Reprezentanții companiei au mai transmis că orice consumator care are "suspiciuni cu privire la calitatea și autenticitatea produselor Durex, precum și cei care vor să primească informații detaliate privind cele patru loturi de prezervative contrafăcute Durex Extra Safe identificate de autoritățile din Cluj, sunt rugați să contacteze compania la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Telefonul Consumatorului – 021 529 67 00 de luni până vineri între orele 9 și 17".

Back To Top