Categorie: Știri naționale

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilzate, din cadrul Ministerului Justiției, a anunțat organizarea primelor licitații publice pentru valorificarea bunurilor mobile indisponibilizate în proceduri judiciare penale. Iar oferta este una cel puțin interesantă.

ANABI anunță că, în prima jumătate a anului 2017, Agenţia a fost sesizată cu solicitări privind valorificarea următoarelor bunuri mobile: o aeronavă CESSNA, 237 de autoturisme, 4 autovehicule tip ATV, autoutilitară IVECO MAGIRUS (autotractor), cisternă semiremorcă, produse electronice și electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, 24,17 m3 material lemnos, 40 de containere cu role de tablă şi 43,13 tone minereu de mangan. Toate aceste bunuri se află în procedurile legale de evaluare, urmând organizarea licitațiilor publice.
"În conformitate cu prevederile art. 29 alin (1) din Legea 318/2015, din dispoziţia procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată, ANABI procedează la valorificarea de îndată a bunurilor mobile sechestrate, în cazurile prevăzute de art. 2521 din Codul de Procedură Penală. Principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor (Art. 5. – Legea 318/2015)", menționează reprezentanții Agenției.
Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va publica pe pagina de Facebook, dar și pe site-ul propriu, la secțiunea Licitații, detalii despre bunurile care vor fi scoase la vânzare în următoarea perioadă.
Foto ilustrație

Back To Top