Categorie: Știri naționale

Patru plângeri penale, una făcută de Rezervele Statului, alta de BCR şi două de către lichidatorul judiciar de la Romsuintest SA Periş –vizează falimentul Romsuintest Periş şi dispariţia a 21.500 de porci din rezerva de stat.

Dosarele penale sunt în lucru, dar asta nu schimbă faptul că statul a pierdut din afacerea falimentară de la Periş peste 150 de milioane de lei. În sesizări sunt reclamate posibile infracţiuni de care ar fi profitat Tel Drum şi Interfrigo Logitics, firma unde are interese şi fiul lui Liviu Dragnea, dezvăluie HotNews, într-o anchetă publicată miercuri.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, neagă, potrivit sursei citate, că ar avea vreo legătură cu Tel Drum, ce persoanele din conducerea Romsuintest sau cu falimentarea companiei zootehnice.
Începând cu 2010, fermele din Periş (Ilfov) rămân treptat fără porci. În 2012 ferma intra în insolvență, iar în 2015 este declarat falimentul. În paralel, ferma de porci din Teleorman, din comuna Salcia, deţinută acum oficial de Dragnea jr., începea să înflorească. Tel Drum cumpără porci din Periş şi vinde furaje. În timp ce face afaceri cu concurența, directorul Tel Drum, Petre Pitiş, este acţionar la altă fermă, tot de porci, Romcip Salcia din Teleorman. Ferma avea să ajungă mai târziu la fiul liderului PSD, scrie sursa citată.
Rezerva naţională de carne de porc în viu, ce constă în aproximativ 21.500 de animale (1,7 milioane de kilograme), a dispărut încă din 2011 din fermele Romsuintest SA Periş. Era una dintre cele mai mari ferme de porci din ţară, cu aproape 90.000 de capete în saivanele sale din Ilfov. Rezerva naţională reprezintă hrana necesară populaţiei în cazul unui dezastru natural sau în cazul începerii unui război.
Falimentul Romsuintest Periş şi tăierea porcilor din ferme s-a soldat cu plângeri penale realizate de Administraţia Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRS), BCR şi administratorul judiciar numit de instanţă după deschiderea insolvenței în ianuarie 2012.
Din aceste sesizări penale reiese că persoane şi firme care duc din nou către liderul PSD, Liviu Dragnea, au profitat de dispariţia porcilor, inclusiv cei din rezerva de stat, precum şi de banii societăţii proveniţi din credite bancare sau returnări de TVA, mai scrie HotNews, care dezvăluie că sesizările au ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sau Parchetul General. Unele dosare s-au deschis încă din 2014, altele în 2015, dar încă n-a fost finalizat nici un caz cu trimitere în judecată.
Întreaga anchetă despre cum au profitat firme din anturajul lui Dragnea de o fermă în faliment, tocmai aceea care adăpostea o parte din rezerva de stat, o găsiți AICI.

Back To Top