Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Proiectul Legii vaccinării prevede sancțiuni drastice pentru părinții care nu-și imunizează copiii. Documentul citat de presa centrală, care ar exista deja în formă finală, se referă la amenzi de până la 10.000 de lei, dar și la sesizarea Protecției Copilului, în anumite cazuri.

 

Potrivit formei finale a proiectului, obținute de stiri.tvr.ro, pentru prima abatere, inspectorii sanitari dau avertisment, după care încep amenzile, care încep de la 500 - 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei. Aceleași sancțiuni sunt valabile și pentru medicii și instituțiile statului care nu respectă legea.
Devin obligatorii la întrarea în colectivitate vaccinurile care îi protejează pe copii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. La înscrierea copiilor în creşă, grădiniţă sau şcoală, părinţii vor fi trebui să prezinte adeverinţe care să arate dacă cei mici au fost sau nu imunizaţi. În cazul în care există contradicții la vaccinare, adeverința va fi înlocuită cu o scutire emisă de Comisia Judeţeană de Vaccinare, iar pentru cei care nu au fost imunizați conform schemei trebuie prezentat calendarul de recuperare.
Dacă în 18 luni de la înscrierea în colectivitate nu a început imunizarea, va fi sesizata Protecţia Copilului.

Măsurile sunt anunțate în contextul în care rata vaccinării a ajuns la cote foarte mici, iar aceasta a fost identificată drept una dintre cauzele răspândirii epidemiei de rujeolă care înseamnă, până acum, peste 8.300 de cazuri confirmate la nivel național, dintre care 32 de decese. 

UPDATE - În cursul zilei de luni, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a subliniat că proiectul Legii vaccinării, care va fi făcut public în zilele următoare, face referire la amenzi, dar pentru părinții care refuă informarea, nu pentru cei care refuză imunizarea copiilor. "Sunt şi amenzi de zece mii de lei, dar sunt pentru părinţii care refuză să participe la acţiunea de informare, nu pentru cei care refuză vaccinarea. Sancţiunile privesc atât ministrul, cât şi funcţionarii din minister, Direcţii de Sănătate publică, absolut tot lanţul de vaccinare, iar ceea ce s-a vehiculat în presă cu privire la faptul că părinţii vor fi amendaţi pentru faptul că nu-şi vaccinează copii este inexact. Părinţii vor fi amendaţi în situaţia în care refuză să participe la întâlnirea cu grupul de lucru, refuză să participe la întâlnirea cu medicul de familie pentru a fi informaţi despre vaccinuri. Practic, părintele are dreptul să refuze dar îşi asumă toată responsabilitatea", a declarat luni Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Back To Top