Categorie: Știri naționale

Procurorii Parchetului General au făcut joi dimineaţa percheziţii la Ferma Salcia SA, din Teleorman, deţinută de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare citate de presă centrală.

Procurorii ar fi făcut percheziții la ferma amintită, dar și la o altă firmă abonată la contracte publice cu Primăria Alexandria, scrie HotNews. Percheziţiile din Teleorman fac parte dintr-o operaţiune de amploare a procurorilor în 8 judeţe, într-un dosar de evaziune de 40 milioane de lei.
"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman. Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.
În acest context, HotNews a scris că Ilie Dragne, administratorul firmei de porci Ferma Salcia SA (controlată de fiul lui Liviu Dragnea) este audiat astăzi de procurorii în dosarul de evaziune în care au avut loc percheziţii la ferma de porci. Ilie Liviu Dragne (născut în 1968 în comună natală a lui Liviu Dragnea, fără legături de rudenie cu Liviu Dragnea) este un personaj-cheie în încrengătura de firme deţinute de familia şi prietenii lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD.
Ilie Dragne apare ca acţionar sau administrator în mai multe firme deţinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea).

Foto: HotNews

Back To Top