Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

protest guvern piata victorieiOrdonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal ar putea fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă în şedinţa de miercuri a Guvernului, iar actul normativ va prevedea şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari, care au susţinut că astfel se vor reduce considerabil încasările la buget şi, prin urmare, banii pentru investiţii. Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că "marea revoluţie fiscală" se transformă într-o "bulversare fiscală" ce va băga România "într-o aventură economică şi fiscală cu final trist". 

Şedinţa de Guvern anunţată iniţial pentru ora 15.00 a fost devansată pentru ora 13.00, potrivit site-ului Guvernului. Principalele măsuri cuprinse în ordonanţa de urgenţă care ar urma să fie adoptată de Cabinetul Tudose sunt transferul contribuţiilor în sarcina angajatilor, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% şi impunerea unei taxe de solidaritate pentru angajatori de 2,5%, transmite România TV. 

"Marea revoluţie fiscală" este contestată de sindicate şi patronate, deopotrivă, dar şi de primari. 

Principala măsură contestată de către sindicate este cea privind transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care va duce, în opinia acestora, la scăderea salariilor. Atât premierul Mihai Tudose, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au susţinut că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu va genera reduceri de salarii ci, dimpotrivă, "este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea".

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa face un apel către membrii săi și către toți cetățenii să se alăture manifestației anunțate pentru miercuri, în Piața Victoriei pentru a spune nu transferului de taxe și pentru a cere Guvernului să retragă ordonanța, se arată într-un comunicat trimis miercuri.

Conform Agerpres, Cartel Alfa respinge proiectul fiscal privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. „Reiterăm poziția CNS Cartel Alfa de respingere a acestui proiect fiscal, poziție exprimată și de reprezentanții noștri în Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem instituțiilor guvernamentale să pună la dispoziția publicului înregistrările de la aceste ședințe pentru o informare corectă. Transferul contribuțiilor sociale de la angajat la angajator reprezintă în fapt creșterea contribuțiilor angajaților, de la 32,5% (16,5% contribuții +16% impozit) - la 45% (35% contribuții și 10% impozit). Așa-zisa reducere fiscală este de fapt creșterea sarcinii fiscale a salariaților”, se arată în comunicat. 

De asemenea, confederația sindicală susține că în urma transferului contribuțiilor un salariat cu un salariu brut de 3.200 lei ar câștiga 2 lei. 

„Chiar din calculul din prezentarea guvernului se vede clar că, la un salariu brut exemplificat de 3.200 lei: în 2017, suma pe care o plătesc salariatul împreună cu angajatorul la un salariu brut de 3.200 lei, este 1.256 lei, în timp ce în 2018 aceștia vor plăti 1.430 lei. Deci nu este scădere, ci creștere de fiscalitate! Scăderea promisă de impozit de la 16% la 10%, dacă s-ar aplica în sistemul actual, ar duce la un câștig de 178 de lei net pentru salariat. În condițiile transferului acest «câștig» este de 2 lei!”, mai spune Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa.

Back To Top