Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Ziua României vine cu amenzi pentru românii din diaspora, avertizează Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), reamintind că 1 Decembrie este data limită până la care acești cetățeni ar trebui să prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidenței fiscale, conform Ordonanței de Guvern 30/2017.

 

Actul normativ le cere românilor care au părăsit țară după 30 ianuarie 2012 să-și schimbe rezidența fiscală în țara unde lucrează. Același lucru trebuie să facă și românii au plecat înainte de 2012, dar au mai avut venituri și în țară. Și românii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie sa anunțe ANAF, înainte cu 30 de zile de plecare, arată un comunicat al FADERE.
Toate persoanele din aceste trei categorii care nu vor completa acest formular și nu vor cere schimbarea rezidenței fiscale vor primi o amendă de 50-100 lei.
Cei vizați trebuie să completeze formularul, în două exemplare. Unul dintre formulare va fi depus personal sau prin împuternicire la registratură organului fiscal unde persoana respectivă avea domiciliul fiscal sau se poate trimite prin poștă la ANAF de domiciliu la departamentul „evitarea dublei impuneri", cu confirmare de primire, al doilea exemplar se păstrează.

Formularul îl puteți descărca de AICI.

El trebuie însoțit de: certificat de rezidență fiscală, copii după contractul de muncă, contractul de casă, carte de identitate sau pașaport, cardul de sănătate, precum și după carnetul de conducere, dacă acesta a fost emis de țara respectivă.
"FADERE a cerut Guvernului ca formularele să se poată transmite și on-line, însă deocamdată nu am avut un răspuns favorabil", anunță reprezentanții Federației.

Ghidul pus la dispoziție de ANAF pentru românii din diaspora poate fi consultat AICI.

"Dacă o persoană locuiește într-o țară cu care România are convenție pentru a evita dubla impozitare și totuși el continuă sa primească venituri din țară din chirii, dobânzi, dividende, redevențe, ea va fi menţinută în evidenţele fiscale din România dar va fi tratată ca persoană nerezidentă în România şi va plăti un impozit calculat cu o cotă redusă, conform tratatului de evitare a dublei impuneri. După un studiu efectuat de FADERE în rândul românilor din diaspora, marea majoritate a românilor din afara granițelor nu știu ce trebuie să facă in privința schimbării rezidenței fiscale. De aceea:
-Cerem prim ministrului Mihai Tudose, amânarea intrării in vigoare a ordonanței 30/2017 cu cel puțin 6 luni.
-Cerem ministrului pentru Românii de Pretutindeni începerea unei campanii serioase de informare a românilor din diaspora cu privire la noul Cod fiscal, schimbarea rezidenței fiscale și a ordonanței 30/2017.
-Cerem conducerii ANAF implementarea de urgență a sistemului de trimitere on line.
- De asemenea, cerem conducerii ANAF recunoașterea documentelor cerute în limba în care au fost emise, fără să mai fie nevoie sa fie traduse. Ne referim in mod special la limbile recunoscute la nivel UE: spaniola, engleza, germana, italiana, portugheza și franceza", mai anunță sursa citată.
"Nu este cinstit ca cel mai mare investitor al României din ultimii 10 ani (55 de miliarde trimise în ultimii 10 ani) să fie călcat încă o dată în picioare de Statul Român", a declarat Daniel Țecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa.

Back To Top