Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu o delegație reprezentând cele 43 de organizații civice active în protestele de stradă din 2017.

Întâlnirea s-a vrut un "dialog deschis" pentru "soluționarea a trei cerințe cruciale și urgente care se impun în acest moment ca urmare a adoptării de către Parlament a modificărilor la legile justiției și a discuțiilor privind modificările codurilor penale. Întâlnirea a venit ca urmare a solicitării organizațiilor civice exprimată într-o scrisoare deschisă adresată premierului în data de 23 decembrie 2017 pentru a-i reaminti responsabilitatea personală și instituțională de a opri derapajul de la valorile democrației și ale statului de drept".
Protestatarii au publicat, pe pagina de Facebook "Corupția ucide", care au fost cele trei solicitări și răspunsul premierului la revendicările protestatarilor:
"Cererile formulate ferm de cei 7 reprezentanți civici în numele celor 43 de organizații semnatare sunt:
1. Sesizarea fără întârziere de către prim-ministru a Comisiei de la Veneția în legătură cu compatibilitatea legilor justiției în varianta modificată cu standardele statului de drept.
2. Prorogarea (amânarea intrării în vigoare a) legilor justiției până la momentul în care Comisia de la Veneția se va fi pronunțat în legătură cu amenințarea pe care aceste legi o reprezintă la adresa echilibrului puterilor în stat.
3. Demiterea imediată a ministrului Justiției, Tudorel Toader.
În plus, Alexandru Socol, delegat al organizației Corupția Ucide, a adus în discuție problema interpretării abuzive a legii 60, articolul 3, privind protestele, urmând să aibă loc o discuție cu reprezentanți ai Jandarmeriei pe acest subiect.
Astfel:
1. Sesizarea Comisiei de la Veneția pentru o opinie privind legile justiției a fost solicitată de Secretarul General al Consiliului Europei, dl Thorbjorn Jagland, într-o scrisoare adresată Președintelui României (vineri, 22 decembrie), de Comisia Europeană în ultimul raport pe MCV, dar și de șapte ambasade ale unor state membre ale Uniunii Europene: Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca și Finlanda. Reamintim că reprezentanții ambasadelor au făcut un apel ferm către „părțile implicate în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției și să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneția, pentru a menține astfel independența sistemului judiciar și a păstra intact procesul de reformă în general." În acest context, cele 43 de organizații i-au solicitat prim-ministrului să folosească prerogativa sa de a sesiza Comisia de la Veneția.
2. Delegația celor 43 de organizații a solicitat prorogarea legilor justiției pentru a da posibilitatea unui cadru real de dezbatere parlamentară, în care să fie implicați toți actorii sociali și instituționali interesați (e.g. instituțiile judiciare, CSM, ONG-uri, Comisia Europeană).
3. Cei 7 delegați au cerut demiterea ministrului Justiției Tudorel Toader pentru că acesta nu mai reprezintă un partener instituțional de încredere, nu doar pentru societatea civilă și pentru organizațiile profesionale ale magistraților, ci și pentru partenerii externi ai României. Mai mult, ministrul Justiției a declarat că se consideră „dezinvestit" de legile justiției.
În legătură cu aceste trei solicitări, premierul Tudose a declarat că se va informa până la sfârșitul acestui an cu privire la posibilitatea sesizării Comisiei de la Veneția, urmând să exprime un punct de vedere".
Concluzia protestatarilor este că acțiunile lor „trebuie să continue până când atât legile justiției modificate și adoptate în decembrie 2017, cât și modificările la codurile penale vor fi oprite cu totul. Am livrat un mesaj foarte clar și am avut trei solicitări. Mesajul este că România este la un moment de derapaj major de la standardele democratice și standardele statului de drept și că premierul trebuie să asume responsabilitățile pe care le are și să folosească pârghiile instituționale pentru a stopa aceste derapaje majore", după cum a declarat, după întâlnirea de la Palatul Victoria, Mihai Polițeanu, membru fondator al mișcării civice "Inițiativa România".
Următorul protest de amploare anunțat va avea loc pe 20 ianuarie, la București.

Foto: Facebook/ Corupția ucide

Back To Top