Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Una dintre cele mai cunoscute zone turistice montane din România a fost inclusă în lista stațiunilor de interes național. Este vorba despre Padina - Peștera, respectiv comuna Moroeni.

Executivul a adoptat, joi, un proiect de hotărâre înaintat de Ministerul Turismului, pentru atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional sau local. Printre acestea se află și Zona Peștera-Padina - com. Moroeni (jud. Dâmbovița), care se remarcă prin cele 10 rezervații naturale, peșterile spectaculoase (Schitul Ialomiţei, Peştera Schitului sau Peştera Ialomicioarei), lacurile Bolboci și  Scropoasa, dar și monumentele naturii, aflate în Parcul Național Bucegi: Sfinxul, Babele, Pietrele de la Omu, Avenul Piciorul Babelor, Avenul de sub Babele, Cheile Tătarului și 7 Izvoare.

În zonă există 12 trasee turistice omologate și, datorită concentrării foarte mari de resurse naturale, a unicității lor, dar și a amplasării în zona Peștera - Padina, Comuna Moroeni, zona s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând peste 1188 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 la 5 stele (din care cca 30% sunt de 4 stele), în structurile de primire turistice cu funcțiuni de cazare fiind înregistrați cca 70.000 de turiști.

"Zona Peștera – Padina, comuna Moroeni îndeplineşte criteriile minime obligatorii privind atestarea staţiunilor turistice de interes naţional şi întruneşte un punctaj de 235 de puncte la criteriile suplimentare, faţă de minimul de 135 de puncte necesare, pentru atestarea ca stațiune turistică de interes național", se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul.

Aceeași hotărâre încadrează în categoria stațiunilor de interes național localitățile Borșa (jud.  Maramureș), Dâmbovicioara (jud. Argeș), dar și zona Mamaia Nord - Orașul Năvodari (jud. Constanța). De asemenea, cinci localități din țară -  Cacica (jud. Suceava), Dorna Cândrenilor (jud. Suceava), Oncești (jud. Maramureș), Poiana Stampei (jud. Suceava), Solca (jud. Suceava) - au fost atestate ca stațiuni de interes local.

"Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale. Până în acest moment, în România erau atestate 43 de staţiuni turistice de interes naţional şi 57 staţiuni de interes local", a anunțat Ministerul Turismului, ca urmare a adoptării proiectului de hotărâre.

Foto: amfostacolo.ro

Back To Top