Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Intervenție surprinzătoare, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă ultimul termen din dosarul "Gala Bute". Avocatul Elenei Udrea a anunțat instanța că fostul ministru al Turismului ar fi primit, încă din martie, statut de refugiat politic în Costa Rica.

 

Elena Udrea solicită să fie audiată în dosar, prin videoconferință sau comisie rogatorie.

"În prezent, doamna Elena Udrea a primit din partea statului Costa Rica statutul de refugiat politic în baza Convenţiei pentru refugiaţi din 1956. (...) În 21 martie, s-a acordat acest statut, care o protejează de eventualele cereri de extrădare. (...) Pe de altă parte, odată ce a primit carnetul de refugiat, are acest statut. Este adevărat că e pe un an de zile. Urmează să se efectueze în continuare verificări. După un an de zile, va primi statut de refugiat politic permanent. Este provizoriu pentru că aşa este procedura. Are aceleaşi drepturi ca şi cel de statut permanent. (...) Doamna Udrea nu a fost chiar un om de rând", a explicat Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru, informația fiind contestată, însă, de procurorul DNA.  "Nu rezultă nicăieri din acel document că i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atestă că, în 22 februarie, ea a făcut cerere de refugiat, iar în 21 martie a avut un interviu, perioadă în care transmitea instanţei că este în imposibilitate de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu", a semnalat procurorul citat de Agerpres.

"Având în vedere statutul pe care Elena Udrea îl are din 21 martie, în virtutea lui, solicităm insistent instanţei să fie audiată şi să i se acorde ultimul cuvânt. Indicăm un precedent în acest sens, chiar de la Înalta Curte, în situaţia lui Sebastian Ghiţă, care are alt statut, nici nu are statut de refugiat. El a fost audiat de mai multe ori de ÎCCJ în dosarele sale utilizând mijloacele de comunicare electronică la distanţă”, a mai precizat avocatul, potrivit Mediafax.

Instanţa supremă urmează să se pronunţe pe cererea avocatului Elenei Udrea, privind amânarea procesului şi stabilirea unui nou termen pentru audierea fostului ministru.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare.

Update: Judecătorii au respins cererea formulată de Elena Udrea, de a fi audiată prin videoconferință sau comisie rogatorie, apreciind, că din înscrisurile depuse de apărătorii săi nu rezultă că ar fi primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

 

Back To Top