Categorie: Știri naționale

vouchere vacantaSoluția propusă de Federația Sindicatelor Libere în Învățământ, pentru ca acest sector să iasă din impasul în ceea ce privește modalitatea acordării voucherelor de vacanță, pentru anumite categorii de angajați, a fost acceptată. Aceasta se regăsește într-un ordin care modifică reglementările inițiale, iar sindicaliștii din Prahova au primit promisiuni că  tichetele vor fi distribuite de la jumătatea lunii iunie.

Soluția FSLI "pentru a ieși din impasul cu voucherele, de a se acorda suma de 1450 lei, indiferent dacă salariaţii au lucrat un an sau mai puțin, în intervalul 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, a fost acceptată de Guvernul României", a anunțat președintele sindicatului, SImion Hăncescu, menționând că modificarea Ordinului 3560/2018 a fost transmisă Monitorului Oficial.

"Pentru perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018 se acordă vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute de buget, alocate cu această destinație, indiferente de durata contractului individual de muncă / raportului de serviciu și / sau timpului de muncă", se arată în noile prevederi. De asemenea, acestea fac referire și la salariații care au contractele individuale de muncă suspendate la data acordării voucherelor  și care pot beneficia, de asemenea, de tichete. Condiția este ca, în termen de maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, aceștia să depună la unitatea de învățământ o cerere în acest sens, dar și dovada achitării impozitului aferent voucherelor de vacanță.

ordin vouchere vacanta mai men1

ordin vouchere vacanta mai men2

Pentru aplicarea modificărilor, sumele acordate de MEN trebuie suplimentate cu aproximativ 72.000 de lei, au calculat sindicaliștii. În Prahova, voucherele ar putea fi distribuite începând din 15 iunie.

Rămâne de văzut în ce măsură aceste beneficii le vor mai fi de folos angajaților din învățământ în plin sezon, când rezervările sunt deja făcute, iar singurele opțiuni rămase sunt perioadele de vârf, foarte aglomerate și foarte scumpe.

Back To Top