Categorie: Știri naționale

boureanu ultrajFostul parlamentar Cristian Boureanu a fost condamnat miercuri la 2 ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1. Politicianul trebuie să plătească și 7.000 de euro daune morale. Decizia de condamnare a lui Cristian Boureanu pentru lovirea unui poliţist nu este definitivă și poate fi atacată de ambele părți.

Incidentul cu privina s-a derulat în vara lui 2017, când Boureanu a fost oprit de Poliţie, însă a reacţionat violent şi a lovit un agent cu genunchiul. Acesta a ripostat şi i-a aplicat o lovitură fostului parlamentar, întregul incident fiind filmat. Instanţa de fond a decis ca achitarea iubitei lui Cristian Boureanu, Laura Dincă, care la rândul său fusese trimisă în judecată pentru că ar fi mințit în declarațiile date în calitate de martor, notează Digi 24.

„ Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit ce a ajuns la dosar. (...) O singură concluzie vreau s-o trag. M-am legitimat și decizia de azi arată foarte clar că m-am legitimat. (...) Nu l-am atins pe polițist. Eu am fost acuzat că l-am degradat, că i-am rupt uniforma și epoleții”, a fost prima reacție a lui Cristian Boureanu după aflarea sentinței, mai notează sursa citată.

Back To Top