Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

manual geografie greseliScandal național pe tema manualului unic de Geografie, pentru clasa a VI-a, din care Editura Didactică și Pedagogică a tipărit deja 1,6 milioane de exemplare. Mai revoltătoare decât greșelile semnalate de profesorii de specialitate este poziţia reprezentanților editurii, care invocă un raport de evaluare în care singura obiecție a fost că "gradul de dificultate a noțiunilor cuprinse în text este pe alocuri prea ridicat”. În fapt, în hărțile din manual, Turnu Măgurele apare în loc de Drobeta Turnu-Severin, marea Moartă este în locul Mării Roșii, iar Sudanul de Sud, deși este independent de mai mulți ani, nu există. Și acestea sunt doar câteva exemple.

Erorile au fost semnalate de profesorii de Geografie. HotNews a strâns câteva astfel de mesaje și a întocmit o colecție de greșeli rușinoase care se regăsesc în singurul manual de Geografie pentru clasa a VI-a. Printre altele, de exemplu, Turnu Măgurele este greșit poziționat în locul Drobetei-Turnu Severin, pe harta care indică traseul Dunării, iar Marea Moartă este plasată pe hartă greșit, în loc de Marea Roșie, iar Sudanul de Sud nu apare nicăieri, deși a devenit țară independentă din 2011.

Pe de altă parte, Insula Vanuatu apare de două ori, și în locul Tasmaniei, iar Londra și Paris sunt prezentate, amândouă, drept “al treilea oraș european”.

În manual au mai fost rebotezate regiunea industrială Ruhr, Munții Iablonovâi, orașul Krasnoiarsk, Insulele Falkland și Guyana Franceză.

Manualul poate fi văzut AICI.

La aceste reclamații, Editura Didactică și Pedagogică a avut o reacție uluitoare, în care îi laudă pe autorii manualului și susține că în raportul de evaluare se menționează că "materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific", iar erorile vor fi corectate, însă numai în varianta digitală, care va include și atenționări cu privire la formatul tipărit.

"Proiectul manualului școlar de Geografie pentru clasa a VI-a, autori FISCUTEAN Mihaela Cornelia, FISCUTEAN Dorin, MIHAI Ciprian, POPA Ionela a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100.

De asemenea, acest manuscris a primit aviz științific favorabil din partea unui reprezentant al mediului universitar specializat în Geografie. Singura observație negativă a acestui evaluator era aceea că «gradul de dificultate a noțiunilor cuprinse în text este pe alocuri prea ridicat». În rest, din raportul de evaluare se poate constata că «materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific, prezentarea conținuturilor este realizată unitar și coerent, activitățile de învățare sunt diverse, bine alese, favorizând utilizarea metodelor didactice activ-participative».

În ceea ce privește autorii, trebuie precizat faptul că doi dintre aceștia au însoțit echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Canada, unde au participat peste 160 de elevi din peste 43 de țări, iar lotul olimpic român s-a clasat pe locul I la națiuni.

Spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric.

În acest an, există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, din care 148.000 sunt manuale de Geografie. Conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente", se arată în comunicatul Editurii Didactice și Pedagogice.

Back To Top