Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

augustin lazarProcurorul general al României a susținut, luni, o conferință de presă, în care a publicat corespondența cu Ministerul Justiției și CSM, acuzând o "manipulare a opiniei publice" în scopul "destabilizării activității procurorilor". Augustin Lazăr a declarat că, pe 19 martie, ministrul cerea detalii despre protocoale și desecretizarea, în răspunsul transmis la Ministerul Justiției făcându-se referire și la cel din 2016.

Procurorul general califică drept manipulare penibilă acțiunile derulate în ultima vreme în spațiul public, referitor la protocoalele între instituții. "Manipularea opiniei publice este folosită ca instrument pentru destabilizarea activităţii procurorilor. Aceasta declaraţie are rolul de a stabili adevărul. Consider şi o chestiune de onoare şi o datorie profesională să clarific toate suspiciunile şi interpretările false apărute abundent în spaţiul public. În spiritul transparenţei instituţionale, pe care am promovat-o, voi face publică corespondenţa pe care am purtat-o cu CSM şi ministrul Justiţiei. (...) În mod transparent, prin informarea CSM şi ministrului Justiţiei, în mod constant primul demers fiind făcut la 13 martie 2017, într-un cadru legal care a reprezentat un mod instituţional de lucru în România. A se vedea protocoalele similare încheiat de SRI cu Inspecţia Judiciară, CSM, ICCJ şi alte instituţii. (...) Se fac nişte show-uri care nu fac bine nimănui, nici justiţiei, nici Ministerului Public. Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă apărută în spaţiul public. A manipula pe cineva e ofensator", a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a anunţat că, pe 9 mai, după ce au fost puse la dispoziţia Ministerului Justiţiei mai multe documente de cooperare instituţională, MJ a comunicat că nu are atribuţia legală de a le analiza şi emite un punct de vedere. "Domnul ministru al Justiţiei comunică în 9.05.2018 Consiliului Superior al Magistraturii: «Vă comunicăm că Ministerul Justiţiei, în calitate de organ al administraţiei publice centrale, nu are atribuţia legală de a analiza şi de a emite un punct de vedere referitor la conţinutul şi efectele unui protocol încheiat între alte instituţii publice». A fost absolut surprinzător când am văzut că sâmbătă era deja un alt punct de vedere care era adaptat noii situaţii ivite", a declarat Augustin Lazăr.

În ceea ce privește protocoalele puse anterior la dispoziţia Ministerului şi a CSM, Lazăr a amintit că, pe 3 aprilie, Ministerul Public a comunicat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, "faptul că începând cu data de 1 ianuarie 2005, în evidenţele instituţiei noastre figurează încheierea următoarelor documente de cooperare instituţională... Şi i-am enumerat toate. Dar această adresă este rezultatul discuţiilor pe care noi le purtam la CSM. Şi eu mi-am exprimat disponibilitatea că tot ce îşi doreşte CSM prezentăm acolo pentru evaluare, iar în acelaşi timp le punem la dispoziţia ministrului Justiţiei, care n-a spus nicio clipă că nu are competenţa să le evalueze, să le analizeze. I-am trimis, le-am pus la dispoziţie, fiindcă ele mergeau la biroul de profil, nu aveam nicio reţinere că ar fi ceva rău cu ele şi nu aveam ce să ascundem în faţa ministrului Justiţiei. Protocolul din 2016 este enumerat în rând cu celelalte protocoale fără nicio reţinere. Nu aveam niciun motiv să nu îl prezentăm, să îl aducem la cunoştinţă, de vreme ce toată lumea ştia, era lipsit de efecte, eram în procedură de declasificare. Care ar fi fost problema să îl ascundem?", a precizat procurorul general.

Lazăr a făcut un scurt istoric al corespondenţei purtate cu MJ, arătând că, pe 19 martie, ministrul Tudorel Toader a cerut Ministerului Public să comunice dacă şi câte protocoale secrete au fost încheiate între Ministerul Public, DNA şi DIICOT, pe de o parte, şi SRI, pe de altă parte. De asemenea, ministrul a cerut să fie demarată procedura de desecretizare. Pe 20 martie, Ministerul Public a transmis răspunsul, în care făcea referire la protocoalele dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi SRI, atât cel din 2009, cât şi cel din 2016, menționând că amândouă și-au încetat efectele și că a cerut SRI disponibilitate în vederea declasificării. Comunicări referitoare la cele două protocoale au existat și cu CSM.

Ministrul Justiției s-a ferit să facă, la cald, comentarii pe marginea declarațiilor procurorului general al României. "Se numeşte libertate de exprimare, iar fiecare se exprimă după cum îi dictează limitele de înţelegere, ca să nu vorbesc de altele", a declarat Tudorel Toader, menționând că mai multe va spune în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc marți.

Back To Top