Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

greseli bilogiePe lângă aberațiile pe care manualele de Geografie și Istorie, de la Editura Didactică și Pedagogică, le-ar fi prezentat elevilor, dacă numeroasele erori cuprinse de acestea nu apăreau în spațiul public, iată că și ora de Biologie se anunță una... revoluționară. Printre altele, copiii vor afla, de exemplu, că ficatul se află în stânga și că lungimea vaselor de sânge din corpul unui adult variază cu câteva zeci de mii de kilometri, de la pagină la pagină.

În acest an, există două manuale gratuite de Biologie pentru copii, cumpărate de Ministerul Educației, dintre care profesorii trebuie să aleagă unul pentru a le preda elevilor de clasa a VI-a. HotNews a prezentat o listă a greșelilor identificate în manualul de Biologie, de la Editura Didactică și Pedagogică:

“Vasele de sânge însumează peste 160.000 de kilometri”, învață copiii, la pagina 10, în cadrul rubricii “Știați că…?” Informația este contrazisă după șapte pagini: “Totalitatea vaselor de sânge din corpul unui adult are o lungime de 96 000 km”.

Inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului, la pagina 19. Concret, imaginea este pusă în oglindă, iar organele plasate pe partea greșită.  Copiii trebuie să identifice apoi organele indicate printr-o săgeată și numerotate, din imaginea cu sistemul greșit de organe al omului și dintr-o fotografie cu sistemul de organe la iepure. Nu este clar dacă săgețile ar trebui să le arate elevilor organe comune, așa cum ar fi intuitiv, și imaginea pusă greșit cu sistemul la om a dat peste cap planurile autorului. În plus, o săgeată este plasată greșit și duce în afara imaginii cu omul.

“Parazitul ia substanțele hrănitoare gata preparate de gazdă fără să o mai supună proceselor de digestie.” - Pe lângă acordul făcut greșit (corect este “Parazitul ia substanțele hrănitoare gata preparate de gazdă, fără să le mai supună proceselor de digestie”), nici informația nu este exactă, spun profesorii contactați de HotNews.ro. De exemplu, căpuşele digeră sângele pe care îl sug de la gazde. (Pagina 34)

Ilustrație greșită, din care elevii învață că plămânii au câte un lob “interior”, în loc de “inferior” cum este corect. Greșeala apare de două ori, la pagina 47.

Elevii de clasa a VI-a sunt întrebați: “Cine și cum se produce urina?” (Pagina 78)

“Tubul digestiv începe cu cavitatea bucală şi se încheie cu orificul anal.” De precizat că termenul apare scris corect, de multe ori, pe aceeași pagină.

Vedeți mai multe greșeli din acest manual pe hotnews.ro.

Și manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, de la Editura Didactică și Pedagogică, este plin de greșeli, Ministerul Educației solicitând retipărirea acestuia, pe cheltuiala editurii. Asta în timp ce erorile descoperite în cel de Istorie rămân la locul lor, urmând ca volumului să-i fie, cel mult, atașată o erată.

Back To Top