Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

pesta porcina africanaCu excepția Brașovului, toate județele vecine cu Prahova sunt afectate, la acest moment, de epidemia de pestă porcină africană. Chiar duminică dimineață a fost confirmat primul focar din Dâmbovița.

 

Prezența virusului pestei porcine a fost confirmată, duminică dimineață, în comuna Lucieni, la nivelul Prefecturii Dâmbovița fiind convocat imediat Comitetul Local de Combatere și Prevenire a Bolilor.

Doi porci au murit într-o gospodărie din localitatea amintită, aflată aproape de Târgoviște, iar un al treilea va fi sacrificat, anunță presa locală din Dâmbovița.

Autoritățile nu au decis, deocamdată, dacă vor sacrifica și alte animale și îndeamnă populația să nu intre în panică.

Potrivit celei mai recente situații date publicității de ANSVSA, până pe 13 septembrie, în județele vecine cu Prahova au fost confirmate focare ale bolii în Ialomița (111 de focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţi), Ilfov (7 focare în gospodăriile populaţiei) și Buzău (3 focare în gospodăriile populaţiei).

La acea dată, la nivel național, boala fusese confirmată în 2017 localități, din 12 județe, existând un total de 898 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți.

În total, până pe 13 septembrie au fost eliminați 232.722 de porci afectați de boală.

Update - "Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat apariția virusului pestei porcine africane la un porc, dintr-o gospodărie din comuna Lucieni, satul Lucieni, județul Dâmbovița.

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit în această dimineață, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli.

S-a luat măsura uciderii porcinei din gospodăria afectată. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.

Până la acest moment, nu au mai notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploatații de tip comercial, de pe raza județului.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA județene sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic", se arată în comunicatul transmis, duminică, de ANSVSA.

Back To Top