Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Aflată în delegație oficială în Republica Chile, viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a inaugurat, luni, Consulatul General Onorific al României pentru regiunea Santiago de Chile și Valparaiso.

 

Autoritățile române anunță că demersul înființării Consulatului a fost realizat la inițiativa ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Chile, ES Monica Știrbu, și are ca scop întărirea relațiilor diplomatice și economice între cele două state.

La evenimentul inaugural au participat și reprezentanți ai comunității diplomatice din Chile, printre care ambasadorii SUA, Israelului, Greciei, Paraguay-ului și Ecuadorului, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea Casablanca-Valparaiso, una dintre cele mai importante regiuni vini-viticole din America de Sud.

Cu această ocazie, Grațiela Gavrilescu a înmânat acreditarea noului consul general onorific al României în Chile, Mario Agliatti Valenzuela.

"Sunt onorată să fiu astăzi alături de dumneavoastră, pentru a iniția primul Consulat General Onorific din Chile al României. Trebuie să felicit perseverența și profesionalismul Ambasadoarei României în Chile, Monica Ștribu. Diplomația nu este ușoară, dar relațiile interumane sunt cele mai puternice. Dăinuirea unor relații bilaterale se datorează, în cea mai mare parte, dumneavoastră, tuturor ambasadorilor, care știți să vă reprezentați țara, să vă apărați poporul, dar în același timp știți că unitatea pe Pământ este făcută și prin vocea dumneavoastră. Suntem într-un an important și mă bucur că în anul 100 pentru România, anul unității naționale, să fiu astăzi la Santiago de Chile, pentru a înmâna primului Consul General Onorific atât decizia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și scrisoarea de acreditare, dar și steagul României, ca semn de respect pentru toată activitatea domnului Maria Agliatii, care ar trebui să se considere se astăzi și un bun român. Mai avem două luni până când România preia Președinția Consiliului  UE, iar lucrul acesta ne responsabilizează, ne dă și mai multă încredere. Sunt convinsă că, datorită colegilor mei din Guvernul României și din conducerea Parlamentului României, rezultatele acestei președinții vor avea ecouri. Este un moment important să demonstrăm că românii și România contează nu numai în Europa, ci pentru lumea întreagă, iar poziția geo-strategică a României este extrem de importantă ținând cont de parteneriatul strategic pe care România îl are cu SUA și cu Israelul. În același timp, după foarte mulți ani, în Chile pășește un demnitar al României, iar acest lucru înseamnă că relația bilaterală cu Chile contează pentru statul român. Cu siguranță, și în continuare, relațiile bilaterale își vor reporni motoarele, pentru că ne interesează foarte mult ca această poziție importantă de care beneficiază Chile în America Latină să fie o punte de colaborare și cu celelalte state latino-americane.. Voi avea, în zilele viitoare, întâlniri cu ministrului Mediului, cu care voi încheia și un acord de colaborare, ținând cont că fiecare dintre noi ne dorim să trăim într-un mediu sănătos și curat, dar în același timp ne gândim ce se va întâmpla cu generațiile viitoare. Salutăm acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană și îmi iau angajamentul că voi face to ce voi putea ca Republica Chile, prin și cu ajutorul României, să poată să colaboreze cu țările UE. Schimbul de experiență, conform acordului pe care-l voi semna cu ministrul Mediului va fi un prim pas", a transmis Grațiela Gavrilescu.

Declarația integrală a viceprim-ministrului, cu prilejul acestui eveniment, poate fi văzută AICI.

Back To Top