Categorie: Știri naționale

Femeia care se dădea drept rezident și ar fi derulat activitate, timp de 10 ani, la Spitalul Județean Ilfov, nu numai că nu ar fi absolvit Facultatea de Medicină, așa cum ar fi încercat să demonstreze printr-o diplomă falsă. Se pare că aceasta nu ar fi dat nici măcar examenul de Capacitate, iar la liceu ar fi intrat cu media 1,68. Mai mult, aceasta ar fi abandonat școala prin clasa a IX-a, din datele existente la Ministerul Educației.

 

Într-o nouă rundă de dezvăluiri, Libertatea citează date care ar fi furnizate de Ministerul Educației și din care ar reieși că Raluca Bârsan, falsul ginecolog care ar fi activat vreme de 10 ani la Spitalul Județean Ilfov, nu numai că nu ar fi avut studii de specialitate, ci nici nu ar fi făcut prea multă școală. Potrivit surei citate, Bârsan nu ar fi dat Capacitatea și ar fi intrat la liceu cu o medie de numai 1,68, calculată excluziv pe baza mediilor din gimnaziu. Aceasta ar fi fost repartizată la clasa de electromecanică a unei școli de arte și meserii, Grupul Școlar Industrial "Unirea", una dintre cele mai slabe din București. Și de parcă nu ar fi suficient, nici măcar acolo nu a stat prea mult. „De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educației”, a comunicat o sursă oficială pentru Libertatea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat, marți, dezvăluirile din presa centrală, și anume că diploma de licență și actul de rezidențiat prezentate de așa-zisul ginecolog Raluca Bârsan sunt false. Până și contractul de voluntariat în baza căreia aceasta activa ar fi fost încheiat ilegal, deoarece legea care reglementează acest aspect s-a schimbat în urmă cu patru ani și încheierea de astfel de contracte nu se mai poate face direct cu persoane fizice, ci prin intermediul unor asociații sau fundații.

Foto: libertatea.ro

Back To Top