Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în țară, din Portugalia, în februarie 2003 din Portugalia, vor fi așezate, sâmbătă, pe 9 martie, alături de cele ale fiului său, Regele Mihai, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.

 

Ceremonia va avea loc sâmbătă, la ora 12.00, constând în slujbe de pomenire care vor fi oficiate atât în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde sunt înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand, cât și în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana, anunță basilica.ro, agenția de știri a Patriarhiei Române.

Sicriul cu osemintele regelui Carol al II-lea se află de 16 ani într-o capelă în curtea mănăstirii Curtea de Argeş, acesta fiind adus din Portugalia în februarie 2003. Regele Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul Rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. A avut parte totuși de funeralii regale, dar pentru că se înrudea cu regii Portugaliei.

"Sâmbătă, 9 martie 2019, la ora 12, sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea va fi înhumat, în cadrul unei ceremonii religioase și militare, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române va fi reprezentată la ceremonia funerară de Alteța Sa Regală Principele Radu. De asemenea, vor lua parte Alteța Sa Regală Principesa Sofia și Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veșnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală și se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Își vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă «Mihai Viteazul», precum și cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 «Posada» din Curtea de Argeș.

Publicul și reprezentanții presei vor avea acces în fața Vechii Catedrale și în fața Noii Catedrale", anunță și comunicatul transmis de Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, publicat pe site-ul familiaregală.ro.

În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele reginei Elena din Elveţia, dar şi cele ale principelui Mircea, de la capela Castelului Bran.

Sursa foto: basilica.ro

Back To Top