Categorie: Știri naționale

Guvernul a amânat, printr-o ordonanță de urgență, termenul până la care contribuabilii pot depune, în 2019, declarația unică.

Termenul prevăzut de lege expira la 15 martie, însă documentul adoptat de Executiv îl amână până la 31 iulie. Motivul pentru care a fost luată această decizie a fost explicat de premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern. "Venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice. Persoanele fizice care au obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019, cum era inițial, la 31 iulie 2019. Toți cei care își plătesc obligațiile până la sfârșitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut. Din respect față de timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală, declarația se completează și se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro", a declarat premierul.

Prin aceeași ordonanță de urgenţă a fost amânat, tot până la 31 iulie, termenul pentru depunerea Formularului 230. Măsura a fost luată "pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să doneze 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dar și al organizațiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează și depun Formularul 230", a adăugat Dăncilă.

Back To Top