Categorie: Știri naționale

Un procuror de 48 de ani, fost șef al DNA Timișoara, s-a aruncat în gol, vineri dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la serviciu, se pare chiar de la fereastra biroului său.

 

Procurorul Tamas Schiffbeck, șef al DNA Timișoara până în 2015, s-a aruncat de la etajul al șaselea al sediului Direcției, a anunțat pressalert.ro.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Potrivit sursei citate, colegii care l-au întâlnit, această simineață, au povestit că nu au avut niciun indiciu cu privire la tragedia care urma să se producă. Procurorul ar fi intrat în biroul său, iar la un moment dat ar deschis geamul, forțând o balama, și s-ar fi aruncat în gol, mai scrie sursa citată.

Stiriesurse.ro dezvăluie că, în 2015, procurorul a fost anchetat de structura centrală a DNA în dosarul vânzărilor fictive de imobile de către Primăria Timișoara. De altfel, CSM a decis, în 2015, să refuze continuarea delegării lui Schiffbeck la DNA. Numele lui Schiffbeck a fost vehiculat în legătură cu ancheta structurii central a DNA la Primăria Timișoara, care vizează vânzări ilegale de spații locative în baza Legii 112, el fiind beneficiarul unui astfel de apartament, achziiționat deși nu era chiriaș în el la momentul apariției legii, mai notează sursa citată.

Surse din cadrul Inspecţiei Judiciare au declarat că procurorul nu a fost vizat de cercetări disciplinare în ultimii ani.

În acest dosar, care a ajuns la maturitate spre finalul anului 2018, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Update - Comunicatul DNA:

"Conducerea și personalul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață, a domnului procuror Tamaș Schiffbeck, un bun coleg și un profesionist desăvârșit.

În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiei.

Dumnezeu să îl odihnească!

Direcția Națională Anticorupție nu are cunoștință ca domnul procuror Tamaș Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară".

Sursa foto: pressalert.ro

Back To Top