Categorie: Știri naționale

O anchetă a fost declanșată la nivelul Inspectoratului Județean de Poliției, cu privire la modul în care s-a intervenit în cazul unui bărbat care a fost ucis cu o drujbă, la finalul lunii ianuarie. Cazul, oricum unul șocant prin violența cu care a acționat autorul omorului, devine de-a dreptul uluitor pe măsură ce ies la iveală informații cu privire la felul în care ar fi acționat oamenii legii, când victima, în ultimee clipe de viață, le-a cerut ajutorul.

Crima sa petrecut în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, într-o comună din Timiș. Un tânăr de 32 de ani, înarmat cu o drujbă, a intrat în casa victimei, un bărbat de 44 de ani, scos din minți de faptul că acesta din urmă i-ar fi vândut o mașină cu probleme și nu ar vrea să-i mai restituie banii.

Cadavrul a fost găsit plin de sânge, în curtea casei, iar autorul faptei a fost depistat de polițiști, pe o stradă din localitate, plin de sânge.

IJP Timiș a confirmat, acum, că în acel caz se verifică, însă, și modul în care au acționat polițiștii. Și asta pentru că victima ar fi sunat la 112, după ajutor, nu o dată, ci chiar de două ori, însă primul apel nu s-a concretizat în niciun fel, iar la al doilea apel un echipaj a fost trimis după șapte minute la fața locului, polițiștii ajunși acolo fiind cei care au constatat omorul.

„La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoana a distrus cu o drujba ușa de acces a unui imobil de pe raza comunei Sânandrei. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, ar fi tăiat în zona capului un bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă. Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv, aflându-se în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Timiș. În urma comiterii faptei, conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului. În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, de către polițist”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, potrivit tion.ro.

Stiripesurse.ro scrie chiar că polițistul către care a fost direcționat primul apel l-ar fi trimis să se culce pe bărbatul ce avea să fie ucis, cu drujba, câteva minute mai târziu.

Foto ilustrație

Back To Top