Categorie: Știri naționale

Lidl România a notificat ANSVSA cu privire la retragerea, de la comercializare, a două produse care conțin făină de soia, deși ingredientul nu este menționat pe etichetă. Ele sunt deosebit de periculoase pentru persoanele alergice la soia.

"S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L recheamă preventiv produsul «Chef Select, Sandwich» sortările Pui și bacon prăjit și Salam de Sibiu și cașcaval, 200g»,  indiferent de termenul de valabilitate. S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele. Având în vedere posibilele reacții alergice în urma consumului, clienții alergici la soia trebuie să acorde o atenție absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum", a transmis producătorul.

Produsele „Chef Select, Sandwich» sortările Pui și bacon prăjit și Salam de Sibiu și cașcaval, 200g“ au fost vândut de către Lidl România. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsele de la vânzare. Clienții care le-au cumpărat deja le pot returna în oricare magazin Lidl, fără prezentarea bonului fiscal.

Alerta nu vizează și alte produse din gama „Chef Select".

Back To Top