Categorie: Știri naționale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că marți dimineață va derula noi teste pentru sistemul RO-ALERT. Acestea ar putea fi ultimle simulări, în cazu în care nu sunt semnalat noi erori în funcționarea aplicației. Autoritățile fac apel la cetățeni să nu dezactiveze opțiunea care le permite primirea mesajelor și nici să nu apeleze 112 pentru a semnala eventualele erori.

 

Testele sunt programate să aibă loc în intervalul 9.00  - 12.00, a anunțat IGSU. "Vor fi transmise mesaje test de avertizare a populației pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie. Telefoanele configurate pentru primirea mesajelor RO-ALERT vor recepționa următorul mesaj: «TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție». Aceasta este ultima verificare din seria testelor alocate Sistemului RO-ALERT, teste care au avut loc începând cu data de 17 iulie. Numai în cazul persistenței unor erori, perioada ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT. Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT", au transmis reprezentanții IGSU.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Back To Top