Categorie: Știri naționale

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au informat că au început urmărirea penală in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-a acționat în cazul de la Caracal.

 

Ancheta vizează împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat sau nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt, menționează procurorii. Urmărirea penală a început duminică, pe 28 iulie, iar în cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au ridicat documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj. De asemenea, ieri au început și audieri în acest caz.

Începerea urmării penale in rem reprezintă etapa procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Back To Top