Categorie: Știri naționale

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației, pentru o declarație controversată făcută cu câteva ore în urmă, referitor la cazul Caracal. Premierul a spus că la el va fi sancționat orice derapaj de acest fel din partea membrilor Guvernului.

 

Premierul a făcut pe Facebook anunțul referitor la demiterea Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educației, iar cea vizată susțină că a aflat de la televizor despre această decizie.

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

"Eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină", a declarat Ecaterina Andronescu în cadrul unei emisiuni la Antena 3, încercând să explice de ce consideră necesar ca în școli să înceapă o campanie care să-i învețe pe copii cum să se apere singuri.

Viorica Dăncilă a anunțat că în va propune pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, interimar la Ministerul Educației.

Back To Top