Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Noul protocol privind tratarea pacienților Covid din România înlocuiește Paracetamolul, administrat la cei cu forme ușoare ale bolii, cu un antiviral rusesc. Schemele noi, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății, au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

 

Principalele modificări sunt dispariția paracetamolului din schema de tratament pentru pacienții cu forme ușoare de Covid-19 și introducerea antiviralului rusesc umifenovir (cunoscut și sub denumirea comercială Arbidol) în cazurile ușoare și medii ale bolii, anunță 360medical.ro.

În protocol a fost introdus tratamentul cu plasmă convalescentă, prelevată de la pacienții care s-au vindecat de Covid-19.

Pentru asimptomatici nu este prevăzut niciun tratament.

Arbidol (cun este cunoscut în Rusia) – substanța activă umifenovir – este un medicament antiviral pentru gripă dezvoltat în fosta Uniune Sovietică, mai scrie sursa citată, care menționează că, în prezent, medicamentul este folosit mai ales în Rusia și în China. De asemenea, potrivit 360medical.ro, medicamentul nu este aprobat în UE și nici în America de Nord. Unele studii realizate în Rusia sugerează că umifenovir are o eficiență similară cu cea a Tamiflu, însă nu existe rapoarte independente care să confirme eficiența și siguranța.

Potrivit noului ordin al ministrului Sănătății, acțiunea antivirală a umifenovir “se bazează pe blocarea pătrunderii virusului în celule (inhibitor de fuziune) și pe efectul imunomodulator”.

Un avantaj al medicamentului ar fi efectele adverse reduse, argumentează Ministerul Sănătății. De asemenea, medicamentul poate fi utilizat la copii cu vârsta de peste 12 ani în cazul infecției cu SARS-CoV-2, iar pentru alte infecții virale se poate folosi începând cu vârsta de 2 ani.

Noul protocol poate fi consultat aici.

Foto ilustrație

Back To Top