Categorie: Știri naționale

Cele 250.000 de tablete cumpărate de Ministerul Educației, pentru eventualitatea în care cursurile vor continua on-line și din toamnă, vor ajunge la anumite categorii de elevi.

 

Criteriile generale din ordinul semnat în luna iulie, publicat acum de edupedu.ro, se referă la elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat, respectiv cei care provin din medii defavorizate.

Același ordin enunță și criterii specifice: elevii a căror familie nu deține deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet și care elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Din cele 250.000 de tablete, 20.495 sunt destinate elevilor de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei Covid-19 și care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Dispozitivele vor fi distribuite pe baza unei cereri scrise care trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea condițiilor enumerate.

Pentru a utiliza tabletele, elevii trebuie să încheie contract de comodat cu școala. Acesta va avea o valabilitate de un an, cu posibilitate de prelungire.

 

 

Foto: ordinea.ro

Back To Top