Categorie: Știri naționale

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au anunțat că, la finalul săptămânii trecute, au reținut trei inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Anchetatorii susțin că, începând cu luna februarie a anului 2020, cei 3 inculpați au constituit un grup infracțional organizat în scopul desfăşurării unor activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc.

"În cadrul grupului infracţional organizat, 2 dintre inculpaţi, soț și soție aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstasy, cocaină şi ketamină. Aceştia distribuiau astfel de substanţe interzise, provenite cel mai probabil din Spania, pe raza mai multor judeţe, doar în cantităţi mari, de ordinul zecilor de grame şi zecilor sau sutelor de pastile. S-a reținut faptul că un gram de cocaină se vinde cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro.

Cel de-al treilea membru al grupului infracțional organizat se deplasa periodic din municipiul Constanţa în municipiul Oradea, se întâlnea cu ceilalţi doi inculpaţi de la care achiziționa droguri de mare risc în vederea comercializării acestora către consumatori aflați raza județului Constanța", informează DIICOT.

La data de 07.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați care ar fi avut asupra sa droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină și ketamină, pe care ar fi intenționat să le transporte pe ruta Oradea-Constanța, cu scopul de a le vinde în schimbul sumei de 14.000 de euro.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bihor și Constanța, în urma cărora au fost ridicate 5.000 de pastile de ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina și 150 g substanța cristalina de MDMA precum, o pușcă cu aer comprimat, sumele de 7. 900 de lei, 300 de euro și 50 lire sterline și un autoturism.

Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi –Autostrada A1.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Foto: DIICOT

Back To Top