Categorie: Știri naționale

Lista aprobată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este în vigoare din 18 august, ora 00.00. Aproape 40 de state se află în zona galbenă.

 

Noua listă aprobată luni seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

lista state 18 august

"(1) Se aprobă lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, actualizată la data de 17.08.2020. (2) Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează: a) Regiunea Aragon; b) Regiunea Cataluna; c) Regiunea Comunidad de Madrid; d) Insulele Baleare; e) Țara Bascilor; f) Regiunea Navarra", prevede hotărârea CNSU din 17 august.

Conform documentului publicat de INSP, "se aprobă măsura suspendării zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, din țările prevăzute în lista menționată la art.4, cu excepția zborurilor spre și dinspre Regatului Spaniei."

Foto: Facebook/Bucharest Airports

Back To Top