Categorie: Știri naționale

Ministerul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut, marți, o conferințp de presă, pe tema normelor impuse la începerea anului școlar, în contextul epidemiologic actual.

 

Ministrul Sănătății a anunțat, cu acest prilej, că declarația pe propria răspundere nu va mai trebui completată de părinți. În ceea ce privește purtarea măștii de protecție, aceasta nu va fi necesară pentru copiii de grădiniță.

"Pe 7 septembrie, INSP va face public evaluarea epidemiologică din fiecare localitate, pe 10 septembrie consiliile de administrație din școli vor prezenta DSP-urilor și ISJ-urilor scenariile în care au decis să înceapă școala. Libertatea acordată școlilor este acea descentralizare, cu scenarii personalizate.

Primordial în cel mai dorit scenariu - cursuri la școală - sunt distanțarea de 1 metru, circuitele în școli, diferențierea orarului la clasele primare.

Nu va mai exista declarația pe propria răspunde, fiecare va avea responsabilitatea unui triaj observațional", a  precizat Nelu Tătaru.

La rândul său, ministrul Educației a subliniat că "revenirea copiilor la cursuri reprezintă o asumare a întregii societăți".

Monica Anisie a anunțat că va fi pusă în funcție o linie TelVerde și va fi lansat un portal, astfel încâtpărinții și elevii să aibă acces la toate informațiile de care au nevoie.

Foto ilustrație

Back To Top